3
Haziran
2024
Pazertesi
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Bolvadin'de seçim yarışı kızıştı

Yerel seçimlere az bir süre kala, Afyon'un Bolvadin İlçesi'nde belediye başkan adayları, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bolvadin Belediye Başkan Adayı Ahmet Helvacı, ilçenin kanayan yarasının işsizlik ve şehirleşme olduğunu söyledi. İşsizliğin önlenmesinde Organize Sanayi Bölgesi'nin önemine dikkat çeken Helvacı, "Bolvadin, Çay, Çobanlar, Ilgın, Sultandağı ve Akşehir'in içinde bulunduğu ilçeleri merkezinde toplayacak şehirleşme potansiyeline sahiptir. Gittiğim her yerde vatandaşlar, en temel sorunlarını unutup, bizden iş imkanı oluşturmamızı istiyorlar. İnşallah 29 Mart sabahı Bolvadin'de kalkınma ve sanayileşme hamlesi başlatacağız" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaçimen ise işsizliğin önüne geçilmesi için bireysel olarak yapılan tarım ve hayvancığın, modern bir şekilde yapılması gerektiği söyledi. Karaçimen, "Bolvadin'deki tarım ve hayvancılığın gelişmesinde öncülük ediyoruz. Ancak atılan adımlar ve kooperatifleşme yetersiz geliyor. Sulu tarım yapılabilmesi için açılan birkaç kuyu da çiftçilerin değil, siyasilerin isteği doğrultusunda açılıyor" diye konuştu.
Doğru Yol Partisi (DYP) Belediye Başkan Adayı Mehmet Koçum, siyasetin bir amaç değil, araç olması gerektiğini vurguladı. Siyasete, kişiler arasında birisine değer verip, diğerini aşağılayan bir gözle bakmadığını kaydeden Koçum, "Siyaset, adaletin teminine araç, adaletsizliğin ortadan kalkmasının da yolu olmalıdır. Siyaseti halkın, milletin emrine verilmiş bir araç olarak görüyoruz. Yerel seçimlerde şahıslar ve ekipleri önemlidir. Halkın oyu da iktidara değil, yönetime olacaktır" şeklinde konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkanı Adayı Basri Yazıcı da, Bolvadin'i sahipsiz bırakmayacaklarını, amaçlarının gençlere iş, fakirlere aş, esnafa bereketli alışveriş sağlamak olduğunu söyledi. Yazıcı, "Bolvadin'deki imar problemini çözerek, ticari hayatın canlandırıp ve sosyal hayat standartlarının yükseltilmesi için kollarımızı sıvadık. Bolvadin işsizlerle dolu bir ilçe haline geldi. Göreve geldiğimiz gün bölgenin şartlarına göre uygun yeni iş kolları projelerini hayata geçireceğiz" dedi.
Genç Parti (GP) Belediye Başkanı Adayı İbrahim Uzuner, 18 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu, kağıt üzerinde yapacaklarını vadeden diğer adayların taslaklarını hayata geçireceklerine inanmadığını ifade etti. Uzuner, "Halk yıllardır merdiven gibi görülüyor. Seçim sürecinin başlamasıyla partiler açılıyor. Tozlanmış durumda olan parti üyelerinin bulunduğu defter açılıp 'üyelerimiz kimlermiş' diye bakılıyor. Partiler insanları seçim döneminde hatırlıyor" şeklinde konuştu.
Saadet Partisi (SP) Belediye Başkanı Adayı Hicazi Ertürk ise mevcut belediyenin geçmişte başlattığı projeleri devam ettireceklerini, uygulanmayan projeleri de hayata geçireceklerini söyledi. Bolvadin'de en büyük sorunun işsizlik olduğunu ifade eden Ertürk, "İşsizliğin önüne geçilmesi için de Heybeli Kaplıcaları'nı turizme açarak sadece Bolvadin'in değil, bütün Türkiye'nin kaplıcası yapmayı hedefliyoruz. Hayvancılık ve tavukçuluğun geliştirilmesi ve pazarlanması için projeler hazırladık" dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Belediye Başkanı Adayı Teslime Okşaş, işsizlikten önce tembelliğin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. İşsizliğin sadece Bolvadin'in değil, bütün Türkiye'nin sorunu olduğunu kaydeden Okşaş, "Öncelikle sorunun temeline inilmelidir. Bu konuda başarılı olan şehirlerin projelerinden ve projeyi uygulayanların tecrübelerinden istifade etmek gerekir. Büyük parti küçük parti diye bir şeyden bahsetmek doğru olmaz. Büyük parti değil, büyük düşünen parti vardır" diye konuştu.
AFYON - IHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2004 Pazartesi 11:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin KARAÇİMEN IP: 88.229.237.xxx Tarih : 6.04.2007 18:57:48
ben ce chp partisi adayını destekliyorujm işşizliğin önüne geçilmeli öbür belediye başkan ları hiçbirşey yapmıyorlar kazanınca ama ibrahim karaçimen yapar çünkü o has ağılönülü çünkü o EMİROĞLU