22
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Bolvadin'e Koruma Ödülü

2007 Yılı Kültür Bakanlığı Ulusal Mimari Koruma Ödülü’ne layık görülen Bolvadin Belediyesi, 4 aralık Salı Günü Milli Kütüphane"de düzenlenen törenle ödülünü aldı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı"nca, bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Mimarlık Koruma Ödülleri, Bilim Kurulu ve Ulusal Jüri"nin çalışmalarıyla sahiplerini buldu. Ödüle değer eser sahiplerine ödülleri, 04.12.2007 tarihinde Milli Kütüphane Konferans salonunda saat 17.00"de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY"ın da katıldığı tören ile takdim edildi.


Sivil Mimarlık Örneği Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri dalında Pektaşlar Evi projesiyle en iyi proje ödülüne layık görülen Bolvadin Belediyesi, Belediye Başkanı Dr. Ahmet N: HELVACI"nın eliyle ödülünü alırken, ödül törenine Bolvadin"den geniş bir katılım gerçekleşti.Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet KOCA, Bolvadin Kaymakamı Ufuk SEÇİLMİŞ ve Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Ömer DAYI"nın yanısıra çok sayıda meclis üyesi de ödül töreninde hazır bulundu.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bolvadin Belediye Başkanı Dr. Ahmet N. HELVACI, Bolvadin"in Kültür Bakanlığı tarafından böyle bir ödüle layık görülmesinin ilçe adına büyük bir onur olduğunu söyleyerek, ödülün kendilerinin bu tarz çalışmalardaki şevk ve heyecanlarını artırdığını söyledi. Tarihi eserlerin restorasyonuyla ilgili çalışmalarının devam edeciğini de sözlerine ekleyen HELVACI “Çabalar sonuç getirir. Göreve başladığımız günden bugüne gösterdiğimiz gayretler meyvesini verdi. Tarihe, kültüre ve mimariye önem veren belediyemizce, restorasyon ve koruma alanında pek çok çalışma gerçekleştirildi. Zafer Cadde"sinde bulunan evler, Yanık Kışla, Kırkgöz Köprüsü bunun önemli örnekleri durumundadır. Bunların yanında, geçtiğimiz günlerde ihale süreci tamamlanan Bedestenimizin de önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmalarına başlanacaktır. Ayrıca önemsediğimiz bir proje de bugün ödülünü aldığımız Pektaşlar Evi projemizdir. Bolvadin Evi diyebileceğimiz mimari tarzın tipik bir örneğini oluşturan bu evin restorasyonunu da en kısa zamanda tamamlayıp “Bolvadin Konağı” olarak hizmete sunacağız. Tarafımıza takdim edilen bu ödül için ve böyle bir faaliyeti gerçekleştirdiği için Kültür Bakanımıza teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

basından
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 13:17:11
Güncelleme :6 Aralık 2007 Perşembe 13:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?