19
Mayıs
2024
Pazar
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Dişli belediye başkanlığı feshedildi

DİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI FESHEDİLDİ

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Dişli Belde Belediye Başkanlığı ile Belediye Meclisi, Belediyenin 2008 yılı kesin hesaplarının, meclis tarafından onaylanmaması üzerine Danıştay 8. Dairesi tarafından feshedildi.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimler sonrası Dişli Belediye Başkanlığı görevine gelen MHP'li Mustafa Karakoç ve Meclis üyeleri, önceki dönem AK Parti'den Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Abdil Uysal'ın 2008 yılı kesin hesabını onaylamadı. 2008 yılı kesin hesaplarının onaylanmaması nedeniyle Belediye Başkanlığı ve Meclisi 5393 Sayılı Kanunun 44. maddesinin (d) fıkrası uyarınca düşürülmesine ve aynı kanunun 30. maddesinin (a) fıkrası uyarınca Meclisin feshedilmesine karar verildi. Danıştay Sekizinci Dairesinin aldığı karar uygulamaya konularak, Bolvadin Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, beldede yeni bir seçim yapılıncaya kadar Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

AYAK OYUNLARINA GELMEYECEĞİZ

Görevden alınmasına bir anlam veremediğini söyleyen MHP'li Mustafa Karakoç, hukuk süreci başlatarak gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi. "Vatandaşın seçtiğini ayak oyunu ile almaya katlılar" diyen Karakoç, mahkemeye veya seçimle görevine geri döneceğini ifade etti. Başkalarının harcamalarının bedelini yeni yönetimi ödettirmeye çalışıldığını belirten Karakoç, "Böyle bir şeyin Türkiye'de ilk defa meydana geliyor. Biz üstümüze düşen hukuki süreci başlattık. İnşallah mahkemeyle veya seçimle görevimizin başına döneceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 19:49:05
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?