29
Mayıs
2024
Çarşamba
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Eroğlu 3 tesisin temelini attı

BAKAN EROĞLU BOLVADİN'DE 3 TESİSİN TEMELİNİ ATTI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde temeli atılan 3 tesisin 4 milyon liraya mal olacağını bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Bolvadin Kurucuova Taşkın Koruma İnşaatı, Dişli Kasabası Taşkın Koruma İnşaatı ve Kemerkaya Beldesi Taşkın Koruma İnşaatı'nın temellerini atmak üzere Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Bolvadin'e geldi. Bakan Eroğlu, ilçeye girişinde davul ve zurna eşliğinde karşılandı. Bolvadin Çınar Altı Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış törenine, Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar AK Parti Milletvekilleri, milletvekili adayları, il ve

ilçe başkanları, DSİ yetkilileri, belediye başkanları, meclis üyeleri partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolvadin'in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, konuşmasında Afyonkarahisar il ve ilçelerdeki yapılan yatırımları anlattı. Bolvadin Kurucuova Taşkın Koruma İnşaatı, Dişli Beldesi Taşkın Koruma İnşaatı ve Kemerkaya Beldesi Taşkın Koruma İnşaatının toplam maliyetinin 4 milyon lira olduğunu bildiren Bakan Eroğlu, "Yeni hedefimiz 2023 yılından önce ülkemizi 10 büyük ekonomi arasına yükseltmek. Bunun için gece gündüz demeden çalışacağız ve hedefimize kilitleneceğiz. Sadece dış

siyasette itibar kazanmadık, borçlarımızı ödüyoruz, ülkemiz kalkınıyor. IMF'siz bir şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye çapında 3 bin 500 den fazla şantiyesinin olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'a hizmet edecek olan Zafer Havalimanı'nın temelini de bu ziyaretinde atacaklarını ifade etti.

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından havaifişek gösterileri eşliğinde tesislerin temeli atıldı. Müteahhitlerden tarih ve saat alma geleneğini sürdüren Bakan Eroğlu, bir yıl sonrası için müteahhitlerle anlaştı.

BAKAN EROĞLU BOLVADİN'DE 3 TESİSİN TEMELİNİ ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 18:28:02
Güncelleme :23 Nisan 2011 Cumartesi 01:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?