25
Mayıs
2024
Cumartesi
BOLVADİN - AFYONKARAHİSAR

Gurbetçiden memleketine okul

GURBETÇİDEN MEMLEKETİNE OKUL

Belçika'nın Gent şehrinde yaşayan gurbetçi hayırsever Bayram Kılınç, memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak.

Bolvadin ilçesi Taşağıl Mahallesi’nde yaklaşık 700 bin liraya mal olacak ilköğretim okulunun inşaatının 30 Haziran 2011'de bitirileceği ve 2011-2012 eğitim, öğretim yılında açılacağı bildirildi. Gurbetçi hayırsever işadamı Bayram Kılınç tarafından yaptırılacak 8 derslikli ilköğretim okuluna ait protokol imza töreni Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'ın katılımıyla Valilik makamında yapıldı.

Törende konuşan Vali Haluk İmga, Bayram Kılınç tarafından Bolvadin'in Taşağıl Mahallesi’nde 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun yanına yaptırılacak ilköğretim okuluna Bayram Kılınç ve eşi Hatice Kılınç'ın isminin verileceğini belirtti. Bayram ve Hatice Kılınç'ın isminin bu okulda yaşatılacağını vurgulayan Vali İmga, Afyonkarahisarlı hayırseverlerin Türk milli eğitimine çok büyük katkıda bulunduklarını söyledi. Vali İmga, Bayram Kılınç'ın 37 yıldır yurt dışında yaşamasına rağmen doğduğu topraklara eğitim alanında katkı vermek için sarf ettiği bu çabaların her türlü takdirin üstünde olduğunu ifade etti.

Hayırsever Bayram Kılınç ise gurbette yaşayan birisi olarak eğitime verdikleri katkıdan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Okula kendisi ve eşinin isminin verilecek olmasının ayrı bir güzellik olduğunu anlatan Kılınç, okulun doğduğu topraklara hayırlı olması dileğinde bulundu.

GURBETÇİDEN MEMLEKETİNE OKUL
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 15:38:00
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 20:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?