19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Belediye arama-kurtarma ekibi kurdu

Bolvadin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nce on üç itfaiye personeli ve beş de gönüllü olmak üzere toplam 18 kişinin katıldığı Arama Kurtarma Kursu düzenlendi. Çekirdeğini Belediye Personelinin oluşturduğu, halktan gönüllülerin de katıldığı kursta, doğal afetlerde, özellikle de muhtemel bir deprem sırasında, enkaz altından ölü ve yaralıları çıkarmak ve afetlerde yüksek binalarda mahsur kalan insanları kurtarmak gibi konularda Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından kurs verildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bolvadin Belediyesi İtfaiye Müdürü Yılmaz Duruer “İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan on üç personelimizle birlikte halktan da beş kişinin katılımıyla toplam on sekiz kişilik ekibe iki bölüm halinde kurs verildi. Kurs programı çerçevesinde kursa katılan on sekiz kişiye 5 gün süreyle eğitim verilmiş ve bu programda arama kurtarma ile ilgili teorik bilgiler, betonerme enkazları arasında yaralı kurtarma eğitimi ve tatbikatı, yüksek ve çok katlı binalardan yaralı kurtarma tatbikatı, trafik kazaları ile ilgili eğitim ve araçta sıkışan yaralıların kurtarılmasıyla ilgili tatbikat yapıldı. Kurs programının Afyon’da gerçekleştirilen ikinci bölümünde ise, programın birinci bölümünde verilen teorik bilgiler hatırlatılarak, kursiyerlerin bilgilerinin pekiştirilmesi sağlandı.” şeklinde konuştu.
Belediye İtfaiye Müdürlüğü Bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Ekibi için gerekli araç ve gereçlerin zaman içerisinde tamamlanacağını belirten Yılmaz Duruer; Bu tür eğitim faaliyetlerinin devam ettirilerek, ileride vuku bulabilecek her hangi bir afete hazırlıksız yakalanmamak için çalışmaların artırılacağını ve halkımızdan da gönüllülerin katılımının sağlanacağını bildirdi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 09:36:14
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 16:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?