22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAY - AFYONKARAHİSAR

Başkan canlı yayındaydı

İlçemiz çay deresine yapılacak olan baraj tüm ülkemizde yankı buldu. Belediye Başkanımız Ali YAKUT’ un girişimleri sonucunda ve Çevre ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Veysel EROĞLU’ nun desteği ile baraj yapımına başlanılmıştı.

Barajla ilgili olarak Belediye Başkanımız Ali YAKUT Yeni Asır Tv’ de canlı yayına katılarak ilçemize yapılacak olan barajla ilgili bilgi verdi. Başkan YAKUT; konuşmasında; Göreve geldiğimizde ilk olarak cazibeli içme suyu çalışmaları yaparak şebekeye dahil ettik, İçme suyu sıkıntımız yoktur. T

arımsal alanda küresel ısınmaya bağlı olarak arazi suyunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Çay İlçemize yapılacak baraj çiftçilerimizi tarımsal alanda kalkındıracak ilçemizin kaderini değiştirecektir, barajımız çok amaçlı olarak yapılıp halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Barajımızda 100 milyon m3’ e yakın su depolanarak 3000 hektar alan suya kavuşacaktır. Baraj yapılacak alanda DSİ’ den gelen ekipler zemin tesbitinin ardından etüt ve topoğrafik çalışmalarını hızlandırdı, bu çalışmaların ardından barajımız 2008 yılı içerisinde yatırım programına dahil edilecektir. Barajımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

çaybelediyesi
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakkı ceyhan IP: 85.104.42.xxx Tarih : 2.02.2008 00:44:45

süper bir proje gerçekten kutluyorum sayın başkan ben izmirde yaşıyorum çaya her geldiğimde daha güzelleşmiş buluyorum tebrikler.