15
Mayıs
2024
Çarşamba
DAZKIRI - AFYONKARAHİSAR

Poyraz Yem Fabrikası

Yem fabrikamız Dazkırı ilçemizin Esentepe Mahallesinde Akarca Köyü yolu üzerinde 26.495 m2’lik arazi içinde yer almaktadır.


Fabrikanın inşası 1976 yılında başlanmış, 1986 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yarım kalmış bu yatırımı satın alarak, ilçemize faal bir fabrika kazandırma görevini üstlenmiştir.

Fabrikamız, Tarım Kredi Kooperatifleri ile dört Bölge Birliğinin de katılımıyla 13 Nisan 1990 tarihinde 3.000.000.000.TL sermaye ile Poyraz Yem San. ve Tic.A. Ş. adı altında tüzel kişilik kazanmıştır.

Şirketin şu anki sermayesi 3.420.000.YTL olup toplam 171 adet ortağı bulunmaktadır.

Fabrikanın ihtiyacı olan arpa ve buğday yöremiz çiftçilerinden temin edilmekte ve yöre çiftçisine bir pazar oluşturularak tarım ve hayvancılığın yöremizde geliştirilmesi planlanmıştır.

Fabrikada idari personel 12, işletme personeli 22 olmak üzere 34 personel çalışmaktadır. Çalışan personel sayısının %90’nı yöre halkındandır. Üretmiş olduğu yemlerin satışında Çiftçilere kolaylıklar sağlamakta ve çiftçileri gerek hayvancılığa gerekse tahıl üretimine teşvik etmeye çalışmaktadır.

Poyraz Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin Devlet Ekonomisine katkıları küçümsenemez boyutlardadır. Ayrıca çalışanlarımızın ödedikleri gelir vergileri ve kesintileri de düşünürsek fabrikamız ilçe halkı ve Devlet hazinesi için önem arz eden bir kurumdur.

Ayrıca günümüzde çevreciliğin önemi her geçen gün daha iyi hissedildiği düşünülürse fabrikamızın çevre kirliliğine yol açmadığı gibi fabrika kapalı alanı çevresini yeşillendirmesi Esentepe semtine ve Dazkırı ilçemize yeşil bir alan kazandırma çabalarımızda devam etmektedir.

Fabrika 2006 yılında yapımına başladığı ek tesisleri toplam 2.000.000.YTL’ye mal olmuş ve 2007 Ocak ayı başında devreye almış olup, ek personel istihdamı sağlamıştır. Almanya’dan ithal olarak getirilen Pelet Pres sayesinde Fabrikamız tam kapasite pelet yem üretimine geçmiş ve yöre çiftçisini bilgilendirme programları düzenlenerek köylerde seminerler verilmektedir.

dazkırı belediyesi
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 11:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?