17
Mayıs
2024
Cuma
DAZKIRI - AFYONKARAHİSAR

Üşütme diye gitti rahminden 1 kilo ur çıktı

Afyon’un Dazkırı İlçesi’nde, bir süre önce üşütme şikayetiyle doktora başvuran 48 yaşındaki kadının rahminden 1 kilo 100 gram ur çıktı.

Üşütme şikayetiyle bir süre önce doktora başvuran 2 çocuk annesi Gülsüm Aydın’a, yapılan ilk muayenenin ardından bir kadın hastalıkları uzmanına gitmesi önerildi. Doktorun tavsiyesine uyarak Denizli’ye gelerek Özel Tekden Hastanesi’ne başvuran Gülsüm Aydın’ın yapılan kontrollerinde rahminde ur olduğu tespit edildi. Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Emin Soysal başkanlığındaki 7 kişilik ekip tarafından, yaklaşık 3 saat süren operasyonla Gülsüm Aydın’ın rahmindeki 1 kilo 100 gram ağırlığındaki ur ameliyatsız alındı.

Prof. Dr. Mehmet Emin Soysal ve ekibi, Gülsüm Aydın’ın rahmindeki uru, rahim ağzından çıkararak hem hastanın ameliyat olması ve uzun süre yatmasını önledi, hem de 2 günde taburcu olmasını sağladı. Dünyada bir kilonun üzerindeki urları bu şekilde alan sadece 30 doktor olduğu ve doktorların bu başarılarıyla tıp dünyasında tanındığı öğrenilirken, Denizli’de gerçekleştirilen operasyon hasta ve yakınlarını sevince boğdu.

Üşütme teşhisiyle doktora gittiğini ve daha sonra rahminde ur olduğunun ortaya çıktığını belirten Gülsüm Aydın, "Rahmimdeki urun nasıl alındığını bile hissetmedim. Ur rahmimden alındıktan sonra çok rahatladım. Beni sağlığıma kavuşturan sağlık ekibine çok teşekkür ederim" dedi.

7 kişilik sağlık ekibinde bulunan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Bahar Atlı ise rahimde genellikle yarım kiloya yakın ur ürediğini belirterek, "Oldukça kolay bir operasyon oldu, ancak cerrahi açıdan zor bir operasyondu. Önemli olan karın bölgesi kesilmeden aşağı yoldan urun alınması. Hastanın karnında ameliyat izi yok. Bölgede bundan sonra ameliyat enfeksiyonu olmayacak. Hasta, kısa sürede ayağa kalktı. Böyle bir urun rahim ağzından çıkarılması bizim için büyük önem taşıyor" diye konuştu.
Rahmindeki uru alınan Gülsüm Aydın, cerrahi operasyondan 2 gün sonra taburcu edildi.

DENİZLİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:23:56
Güncelleme :10 Şubat 2006 Cuma 12:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
havize şahin IP: 88.227.97.xxx Tarih : 30.04.2008 16:03:24

gercektende çok acıklıymış ya hu gecmiş olsun