17
Mayıs
2024
Cuma
DİNAR - AFYONKARAHİSAR

Dinar terörü lanetledi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca, Yeşiltaş ve Derecik karakollarının üs bölgelerinde yapılan terör saldırıları Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde lanetlendi.

Şehitler için Kur'an tilaveti saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapıldı. Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Mahmut Taşkoparan, terör örgütünün dünkü saldırısıyla barış ve kardeşçe bir arada yaşama umudunu baltaladığını ifade etti. Taşkoparan, "Dün Hakkari'den gelen haberle yıkıldık. Gencecik insanların şehit olması ile yüreğimiz bir kez daha yandı. Terörle mücadele konusunda yıllardır süre gelen senaryoları tekrarlamak yerine ulus olarak sağduyulu davranmamız gerekmektedir." diye konuştu.

Terörün vücudun zayıf anını kollayan 'habis ur' olarak tanımlayan Taşkoparan, panzehirini ise şöyle açıkladı: "Irkı ve hiçbir etnik kökeni birbirinden üstün tutmayan veya aşağılamayan, insanları bir tarağın dişleri gibi eşit sayan, İslam kardeşliğidir. Biz geçmişte Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle Çanakkale geçilmez destanını birlikte yazan, Kurtuluş savaşında omuz omuza birlikte savaşan, asırlarca inandığımız değerler sayesinde birlikte yaşayan kardeşler topluluğuyuz. Biz birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece, bizi ne kandırılmış bir avuç hainlerin saldırıları, ne de dış güçlerin azgın silahları yıldırabilir. Şu iyi bilinmelidir ki birlik ve beraberliğimiz güçlerin en büyüğü silahların en etkilisidir."

Basın açıklamasının ardından çarşıda yürüyüş yapan topluluk, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. 

Bugün
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2012 Çarşamba 16:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?