20
Mayıs
2024
Pazertesi
DİNAR - AFYONKARAHİSAR

Dinar'ın vergi rekortmenine plaket

Dinar Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), kuruluşunun 80. yılında ilçenin vergi rekortmenlerine ödül dağıttı. Midas Restaurant’ta düzenlenen ödül dağıtım töreninde konuşan Dinar Kaymakamı Zafer Orhan, ilçede 23 bine yakın vergi mükellefi bulunduğunu, bunların 3 bin 200’ünün küçük 28 tanesinin de büyük işletmeler olduğuna dikkat çekti. Orhan, "Dinar’ın cüssesine göre bu rakamlar çok küçük. İlçemizin, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası kapsamına alınması, bizim için yeni bir ufuk olarak görünmektedir. Ama 7-8 ay geçmesine rağmen henüz bir adım atmış değiliz. Girişimci, sanayici ve sermaye birikimi olan tüccar ve esnaflarımızdan, bu kanunu en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyorum" dedi.
Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muharrem Demirel ise, bu yıl vergi rakamları ve tahakkukun yüzde 27 arttığını belirterek, "1995 yılında meydana gelen deprem, ekonomimizi etkilemiş ve ilçemiz sürekli olarak dışarıya göç vermiştir. Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen Dinar, vergi alanında Afyon’da 3. sırada yer almıştır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından gerçek usulde en yüksek vergi ödeyen 24 kişiye ve en yüksek vergi ödeyen 21 kuruma plaket ve takdirname verildi. Vergi rekortmenliğini paylaşan ilk 5 şahıs ve kurum ise şöyle:
"Gerçek usulde vergi rekortmenleri: İbrahim Koçak (Eczacı), Vedat Ortakıcık (Eczacı), Halil Özdemir (Eczacı), Sevinç Akar (Eczacı), Eşref Bağırkan (Zahireci).
Kurumlar vergisi rekortmenleri: Ağsan Göller Bölgesi A.Ş., Demireller Oto Ltd. Şti., S.S. 16 Nolu Dinar Motorlu Taşıyıcılar Koop., Altın Metal Ofset Ltd. Şti., Uysal Kardeşler Ltd.Şti."
AFYON (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2004 Pazar 14:17:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?