19
Mayıs
2024
Pazar
DİNAR - AFYONKARAHİSAR

Haydarlı Beldesi’nde biber festivali

Dinar İlçesi’ne bağlı Haydarlı Beldesi, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Biber Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz yıllarda şenlik olarak yapılan bu yıl ise ilk defa festival olarak düzenlenen etkinlik, Haydarlı Beldesi spor sahasında geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Mahalli ve Kültür Bakanlığı sanatçılarının söylediği şarkılarla coşan vatandaşlar, oyun alanında renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Özellikle yaşlı kadınlar, üzerlerindeki yöresel kıyafetler ile çalan hareketli şarkılar eşliğinde göbek atarak oyunlar oynadılar.

Festival kapsamında en iyi biber yetiştiriciliği ve biber güzeli seçimi ile biber ağası yarışması da yapıldı. Jüri heyetinin oldukça zorlandığı yarışmada, en iyi biber yetiştiriciliği dalında Güler Aşık birinci olurken, Hacer Şimşek de biber güzeli seçildi. Aşık ve Şimşek’e, AK Parti Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar tarafından altın ve çeşitli ödüller verildi. En iyi biber yetiştiriciliği dalında birinci olan Güler Aşık’tan bir tane biber isteyen Milletvekili Aşkar, bunu hatıra olarak saklayacağını söyledi.

Festivalin son bölümünde ise biber ağası seçimi için açık artırma yapıldı. Açık artırmada en yüksek para olan 1 milyar lirayı veren Haydarlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abbas Eryılmaz, biber ağası seçildi. Yurtdışında yaşadığı öğrenilen Eryılmaz, geçen yılın biber ağası olan AK Parti Afyon Milletvekili Mahmut Koçak’tan ağalığı devralmış oldu.

Festivalin, önümüzdeki yıllarda daha geniş çaplı yapılacağını ve Haydarlı’da yetiştirilen biberlerin ününü tüm dünyaya duyuracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Veli Atakaya, biber ağası seçimi için yapılan açık artırmada toplanan paraların Haydarlı Devlet Hastanesi inşaatında kullanılacağını sözlerine ekledi.

AFYON (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 10:13:45
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 18:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?