24
Mayıs
2024
Cuma
DİNAR - AFYONKARAHİSAR

THK'dan Dinar'a vefa

Dinar'da, 74 yıl önce vatandaşların verdiği fitre ve zekatlarla alınarak orduya teslim edilen "Dinar Tayyaresi"nin bir benzeri ilçede sergilenmeye başlandı.

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından 1931 yılında bir yardım kampanyası başlatılarak halktan toplanan fitre, zekat ve bağışlarla orduya destek için küçük bir uçak alındı.

Dinarlılar’ın kampanyaya olan duyarlılığı nedeniyle uçağın üzerine ’’Dinar Tayyaresi’’ yazılırken, uçak uzun yıllar orduya hizmet etti. Dinar Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na başvurarak kullanılmayan uçağı, ilçede sergilemek amacıyla geri istedi. Bu talebi olumlu karşılayan Hava Kuvvetleri Komutanlığı, uçağın orijinali bulunamadığı için bir benzerini ilçeye gönderdi.

TIR’la Dinar’a getirilen uçak, Dinar Belediyesi’nin önünde sergilenmeye başlandı. 1931 yılında başlatılan kampanyaya Dinar halkının çok yüksek miktarda bağış yaptığını ve yapılan bu bağışla bir uçak alındığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Tarlacı, uçağın benzerini Dinar’a getirmiş olmanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 13:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erdinç ERTÜRK IP: 85.98.1.xxx Tarih : 7.05.2005 13:21:50
Bir Dinar'lı olarak memleketimle gurur duymama vesile olan bir haber. Dinar için gösterdiği hassasiyetten dolayı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teşekkür ederim.