18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİRDAĞ - AFYONKARAHİSAR

Emirdağ Teknik Eğitim Merkezi, Sokrates programında

Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Avrupa Birliği (AB) Bürosu Temsilcisi İsa Aydın, Afyon’da 4 okuldan 2’sinin projelerini sunduğunu, diğer 2’sini ise Aralık ayında teslim edeceklerini söyledi.

AB Eğitim ve Gençlik programları kapsamında yer alan Socrates, Leonardo Da Vinci ve Youth programları uygulanmaya kondu. Bu programların verimli bir şekilde çalışabilmesi için Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan AB Bürosu, çalışmalarını sürdürüyor. Afyon merkez ve ilçelerdeki okullara projeler hakkında bilgiler veriliyor.

Afyon’da şu anda 2 okulun proje sunduğunu belirten AB Temsilcisi İsa Aydın, "Emirdağ Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Afyon Gazi Endüstri Meslek Lisesi projelerini sunan okullarımız. Merkez Şemsettin Karahisari İlköğretim Okulu, İngiltere, Almanya ve İtalya’da, Merkez Oruçoğlu İlköğretim Okulu ise Almanya ve İrlanda’daki okullarla yapmış oldukları ortak çalışma projelerini Aralık ayı içerisinde Ulusal Ajans’a gönderecekler" dedi.

Okulları ziyaret ederek müdür ve öğretmenlere konu ile ilgili bilgi verdiklerini ve bu projelere katılmaları konusunda teşvik ettiklerini ifade eden Aydın, "Çalışmalarımıza öncelikle merkez okullar ziyaret ederek, başta okul müdürleri ve İngilizce öğretmenleri ile görüşerek başladık. Merkez ilçe, ilçeler ve köy ilköğretimlerinde de görevli öğretmen ve idareciler zaman zaman büromuza çağırılarak, projeler konusunda kendilerine bilgi verildi. Ayrıca proje üretmeleri, projelere ortak olmaları teşvik edildi. Sokrates programına katılmaya istekli öğretmenlerle bire bir görüştük ve programlar hakkında bilgi verdik. Büromuz, okulların projeleri üzerinde çalışmalar yaparak bu projelerin geliştirilmesi sağlandı. 11 Kasım Perşembe günü Ulusal Ajans tarafından Ankara’da düzenlenen ’Lingua-Arion’ bilgilendirme seminerlerine, merkez resmi ve özel okullarda görevli bir öğretmenin Comenius 1, 7 öğretmen 1 müfettiş, 1 uzman ve 2 rehber öğretmenin de Comenius 2 seminerine katılması sağlandı" diye konuştu.

Sokrates, Leonardo Da Vinci ve Youth programları ülkemizin AB’ye katılım ve uyum sürecinde gençlerin ve okulların yapabilecekleri hazırlık faaliyetlerini kapsadığını kaydeden Aydın, şunları söyledi:
"Ortak proje çalışmalarına okul öncesi eğitimden yüksek öğrenime kadar bütün okullarda görev yapan öğretmenler, okulları adına bir proje gerçekleştirmek üzere irtibat seminerlerine katılabilirler. Bundan sonra İlçe Milli Eğitim müdürleri, okul müdürleri ve belde ile köy okullarının bilgilendirilmesine hız verilecektir. Ayrıca her okuldan birer koordinatör öğretmen tespit edilip seminere alınarak yetiştirilecek. Böylece çalışmaların daha disiplinli bir şekilde takibe alınması sağlanacak."

AFYON (İHA) -
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 12:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?