18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİRDAĞ - AFYONKARAHİSAR

Gurbetçiler doyasıya eğlendi

Emirdağ İlçesi, bu yıl 1.'si düzenlenen Gurbetçi Şöleni'ne ev sahipliği yaptı. Afyon Türk Ocağı Mehteran Takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başlayan şölende konuşan Emirdağ Belediye Başkanı Lütfi İhsan Dağ, Belçika'da yaşayan 150 bin Türk'ün yüzde 80'inin Emirdağlı olduğuna dikkat çekti.

Başkan Dağ, "Gurbetteki hemşehrilerimizle kaynaşmak ve dostluklarımızı pekiştirmek amacıyla böyle bir şölen tertip ettik. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız organizasyonlar daha da kapsamlı olacak" dedi. Emirdağ Kaymakamı Mustafa Özaslan ise yaptığı konuşmada, Emirdağ'dan Belçika'ya göçün, 1960'lı yıllarda başladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir zamanlar gurbetteki belediyelerin kapısında sıra bekleyen vatandaşlarımız, şimdi ise değişik yerlerde belediye başkanlığı ve meclis üyeliği yapıyor. Hatta şu anda Brüksel Parlamentosu'nda bir bakanımız bile mevcut. Kimse bunu hayal bile edemezdi. Belçika'da Türkçe'yi ve milli kültürümüzü unutmayalım. İleride Avrupa Birliği'nin bürokratları, sizlerin çocukları olacak. Asimile değil, entegre olalım."

Konuşmaların ardından Emirdağ Belediyesi tarafından şölene katkıda bulunan şahıs ve firmalara plaket takdim edilirken, sanatçılar Mithat Körler ve Gülşen Kutlu da, söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 10:16:05
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 12:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?