18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMİRDAĞ - AFYONKARAHİSAR

Hekimden Afyon Sağlık Müdürü'ne tacizci suçlaması

Afyon'un Emirdağ İlçesi'ne bağlı Davulga Beldesi'ndeki Sağlık Ocağı'nda görevli bayan doktor D.İ. (27), Afyon İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Çalışkan'ın kendisini taciz ettiğini ileri sürerek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Davulga'da pratisyen doktor olarak görevini sürdüren D.İ., tayin dilekçesini vermek üzere gittiği Afyon İl Sağlık Müdürlüğü'nde, Müdür Hasan Çalışkan tarafından elle ve sözlü olarak tacize uğradığını öne sürdü. Afyon Adliyesi'ne gelerek Çalışkan hakkında şikayet dilekçesi veren D.İ., olayın 2 Mart 2004 tarihinde meydana geldiğini belirterek, "O günden beri şikayet etmeye korktum. Tayin dilekçemi vermek üzere makamına gittim. Yalnız kaldığımız zaman bana hem sözlü hem de fiziksel olarak tacizde bulundu. Bende kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Hasan Çalışkan ise D.İ.'nin psikolojik sorunları olduğunu savunarak, "Böyle bir şey olması tamamen hayal ürünüdür. Kendisi tayinini istedi. Tayin dilekçesinin geçmesi için bölgede 3 yıl çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Ama bu süreyi doldurmamış. Kendisinin psikolojik sorunları var. Yatıştırıcı ilaç kullanıyor. Tayinini, Afyon dışına aldırmak istiyor. Tayininin geçirilmesi için burada ağladı. Ben de ona, 'Tayininizi bu dönem geçiremeyebilirim. Ancak önümüzdeki dönem için söz veriyorum. Madem bu kadar kötüsünüz, ben yardımcı olup tayininizi çıkartayım' dedim" diye konuştu.
Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma açıldığı bildirildi.

AFYON-İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 02:02:46
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 12:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?