22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMİRDAĞ - AFYONKARAHİSAR

Organize sanayi ve yatırımcı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı. Altyapı Uygulama Projesi ise Bakanlık tarafından incelenirken yaklaşık bir ay sonra onaylanması bekleniyor.

Tapular Tapu Sicil"den Alındı
Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi"ne ait projeler kabul ediliyor. Emirdağ OSB"ye ait parselasyon planı ve arazide yüklenici firma tarafından çakılan parselasyon taşları, İlçe Kadastro Müdürlüğü tarafından kontrol edildikten sonra onaylanan parselasyon dosyası İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü"ne sevk edildi. İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından Organize Sanayi Bölgesi adına kayıtlı Kuruca Köyü, 601-602-603-633-634-635 Parsel nolu taşınmazlar ile ilgili ihdas-tevhid-yola terk-parka terk-ifraz işlemleri neticesinde; mevcut parseller, “Arsa” vasfıyla toplam 79 parsele ayrıldı. Bahse konu 79 parsele ait tapular, 15.08.2007 tarihinde Emirdağ Tapu Sicil Müdürlüğü"nden alındı.

Teşvik Yasası Kapsamında
Emirdağ Belediyesi"nden konu ile ilgili yapılan açıklamada yatırımcılara ilimizin, “Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanunu” kapsamında yer aldığı belirtilerek, imkanlardan bahsedildi. Açıklamada, “Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi"nin 31.08.2007 tarih ve 2007 / 6 sayılı kararı ile Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi adına kayıtlı 74 adet parselin, gerçek veya tüzel kişilere “Bedelsiz Tahsisine” başlanılacaktır. Emirdağ O.S.B. içerisinde faaliyet göstermek isteyen yatırımcılar; bedelsiz arsa tahsisi ile ilgili gerekli evrakları Emirdağ O.S.B. Müdürlüğü"nden ve Emirdağ Kaymakamlığı"ndan temin ederek; 10.09.2007 tarihinden başvurularını yine bu kurumlara yapabilirler” denildi.

zafer gazetesi
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 17:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?