18
Mayıs
2024
Cumartesi
SANDIKLI - AFYONKARAHİSAR

Deprem tatbikatı

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’nde, Sivil Savunma Haftası nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan tatbikatta ilk olarak siren sesiyle birlikte öğrencilerin okuldan tahliyeleri sağlandı.

Senaryo gereği okul binasının ikinci katında yaralı şekilde mahsur kalan bir öğrenci, itfaiye ekipleri tarafından başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Binanın zemin katında mahsur kalan öğrenci de okulun sivil savunma kurtarma ekibi tarafından kurtarıldı. Temsili olarak okul bahçesinde çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Tatbikatın son bölümünde okul bahçesine toplanan öğrencilere, ilk yardım ve itfaiye ekipleri tarafından eğitici bilgiler verildi.

Teknik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Aycan, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen Marmara ve Düzce depremlerinde yaşanan acıları yüreklerinde taşıdıklarını belirterek, "Bu acı deneyimlerden kendimize sonuç çıkarmalıyız.

Bu tür afetlere her an maruz kalacakmış gibi hazırlıklı olmak ve dolayısıyla da konu üzerinde sürekli tatbikat eğitimi yapmak zorundayız. 1-7 Mart tarihleri arası Deprem Haftası olarak belirlenmiştir.

Böyle tatbikatları yaparak, herhangi bir nedenle meydana gelebilecek afet olaylarında zararları en aza indirmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 13:46:15
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 15:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?