23
Mayıs
2024
Perşembe
SANDIKLI - AFYONKARAHİSAR

Esnafa bilgi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde gıda üretimi ve satışı yapan esnaflar, 5179 Sayılı Yeni Gıda Yasası hakkında bilgilendirildi.

Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İl Tarım Müdürü Mustafa İslamoğlu, gıda mühendisleri Ebru Evcil Pelvan, Emel Molla, Eray Kocaşaban ve Kontrol Şube Müdürü Salih Yonca'nın katıldığı toplantıda, üreticilere, kırmızı et yönetmeliği, satış, toplu tüketim yerlerinin uyması gereken kurallar, Türk Gıda Kodeksi, gıda işletmeleri için genel kurallar ve ceza hükümleri hakkında bilgiler verildi.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, belediye olarak 40 bin nüfuslu ilçenin can güvenliğinden sorumlu olduklarını söyledi. İlçede sağlıklı ürünlerin satılması için Tarım Müdürlüğü ile ortak hareket ederek üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydeden Başkan Özpınar, "Kimsenin işine köstek olma niyetimiz yok. Ancak esnafımızın da uyması gereken kurallar var. AB uyum sürecinde gıda kriterlerine uyma zorunluluğu var. Avrupa'daki insan birinci sınıf, biz ikinci sınıfız gibi şeyler yok. Gıda ürünleri üreten ve satanlar Mart 2006'ya kadar olan sürede kaliteyi yakalamak zorundadır" dedi.

İlçe Kaymakamı Talip Yel ise halk sağlığının önemine dikkat çekerek, üretici ve satıcıların gıda yasasına uyması gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:43:45
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 01:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?