17
Mayıs
2024
Cuma
SANDIKLI - AFYONKARAHİSAR

Sandıkla'da hint keneviri ve haşhaş operasyonu

Afyon’un Sandıklı ve Kızılören İlçeleri’nde jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu, kaçak olarak ekildiği belirlenen 30 bin 880 kök haşhaş, 16 bin haşhaş kapsülü ve 377 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Afyon İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ve Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sandıklı İlçesi’ne bağlı Sorkun Beldesi’nde ikamet eden Rabia Ekin’in (58), Harımiçi Mevkii’nde bulunan bahçesinde kontrol yaptı. Yapılan kontrolde, 600 metrekarelik alana kaçak olarak ekildiği belirlenen 30 bin kök haşhaş ve 16 bin haşhaş kapsülü ele geçirildi. Jandarma ekipleri ayrıca, aynı ilçeye bağlı Kızık Beldesi’nde Mehmet Ergür’e ait tarlada yaptığı kontrolde 330 kök, Kızılören İlçesi’nde Ali Aydoğan’a ait tarlada yaptıkları kontrolde de 550 kök kaçak haşhaş bitkisi ele geçirdi.
Öte yandan Sandıklı İlçesi’ne bağlı Otluk Köyü’nde bir tarlada yapılan aramada ise 377 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Denizli’nin Çivril İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yaptığı belirlenen Mevlüt Yıldız’ın, Otluk Köyü Taşlıburun Mevkii’ndeki tarlasında kontrol yapan jandarma ekipleri, 377 kök kenevir bitkisi ele geçirdi. Kenevir bitkileri sökülerek imha edilirken, öğretmen Mevlüt Yıldız ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
AFYON - İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 18:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?