18
Mayıs
2024
Cumartesi
SANDIKLI - AFYONKARAHİSAR

Sandıklı Sanjet ile ısınıyor

Sandıklı'da konutları jeotermal enerjiyle ısıtmak amacıyla kurulan Sandıklı Jeotermal A.Ş. (SANJET), yapılan 3 trilyonluk yatırımla vatandaşlara daha iyi hizmet vermeye başladı.

Sandıklı’da SANJET abonelerinin yeterince ısınması ve yeni abonelerin hizmetten faydalanabilmesi için Hüdai Kaplıcaları’ndan gelen sıcak suya takviye amaçlı bin konutluk ve 10 milyon kalorilik, çevre sağlığına uygun olan bir merkezi ısıtma sistemi kuruldu.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, katı yakıtla çalışan sistemin Şirinevler Mahallesi’ndeki abonelerin tamamına hizmet vermeye başladığını söyledi.

Özpınar, "Havanın çok soğuk olduğu günlerde ise kaplıcadan gelen 65 derecelik sıcak suya 3-4 derece artı ısı vererek su sıcaklığını 70 dereceye kadar çıkarıp Şirinevler Mahallesi dışındaki abonelerin ısınmasına da yardımcı oluyoruz. Şu anda hizmet vermekte olan sistem, 3 trilyonluk yatırımla son yıllar içerisinde Sandıklı’da en büyük yatırım olarak görünüyor. Sistem içerisinde beklenmedik anlar için değişik alternatifler bulunuyor. Yeni sistemden verim alırsak, jeotermal enerjiden faydalanmayan Sandıklı’nın diğer mahallelerine de sistemin aynısından kurmayı planlıyoruz" dedi.

SANJET’in şu anda 3 bin 600 aboneye sahip olduğunu belirten Başkan Özpınar, "Abonelerimizin bazıları ısınmakta zorluk çekiyordu. Şu anda faaliyete geçirdiğimiz bin konutluk ve 10 milyon kalorilik çevre sağlığına uygun merkezi ısıtma sistemi, abonelerimizin ısınma ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Bu sistem bin konutluk olması dolayısıyla Türkiye’de ilk ve tekdir. Amacımız ve çalışmalarımız sorunsuz bir jeotermal enerjiyle tüm ilçemizi ısıtmaktır’’ diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 14:41:20
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 14:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?