19
Mayıs
2024
Pazar
SANDIKLI - AFYONKARAHİSAR

Sandıklı'da Yunus EMre ve Hocası Taptuk Emre'yi anma törenleri

Afyon’un Sandıklı İlçesi, bu yıl 4.’sü düzenlenen Yunus Emre ve Hocası Taptuk Emre’yi anma törenlerine ev sahipliği yaptı.
İlçede bulunan Yunus Emre Türbesi önünde düzenlenen anma töreninde konuşan Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, önümüzdeki yıllarda anma etkinliklerini uluslararası boyuta taşıyacaklarını söyledi. Başkan Özpınar, "Yunus’a layık olmak için doğruluk, alçak gönüllülük, sevgi ve hoşgörü anlayışı ile hizmet ediyoruz. Yunus’u anlamaya ve anlatmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" dedi.
Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Afyonlular Derneği Başkanı Dr. İrfan Ünver Nasraddınoğlu ise Yunus Emre’nin mezarının Karaman’da değil, Sandıklı İlçesi’nde olduğunu vurguladı. Nasraddınoğlu, şunları söyledi:
"Yunus Emre ile ilgili bütün kaynaklar göz önüne alındığında, onun Sandıklı’da yaşamış, ölmüş ve defnedilmiş olduğu muhtemeldir. Yunus’un şiirinde adı geçen kutsal kişiler Sandıklı ve çevresinde yaşamıştır. Esasen Yunus Emre gibi büyük bir Türk İslam mutasavvıfı, ancak Sandıklı gibi kutsal bir beldede yaşamış olmalıdır."
Anma töreninin ardından vatandaşlar Yunus Emre’nin mezarı başında dua etti.
Öte yandan Yunus Emre ve Hocası Taptuk Emre’yi anma etkinlikleri kapsamında dağıtımı yapılan etli pilavdan almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Yemek dağıtımı yapan görevliler zor anlar yaşarken, vatandaşlar da adeta birbirini ezdi.
AFYON - İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 23:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?