25
Mayıs
2024
Cumartesi
SANDIKLI - AFYONKARAHİSAR

THK'dan Elibol'a teşekkür plaketi

THK SANDIKLI ŞUBESİNDEN DESTEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Türk Hava Kurumu (THK) Sandıklı Şubesi Başkanlığı tarafından düzenlenen törende THK'ya desteklerinden dolayı Belediye Başkanı İsmail Elibol'a teşekkür plaketi verildi.

Türk Hava Kurumu Sandıklı Şubesi binasında düzenlenen törende Belediye Başkanı İsmail Elibol'a, İlçe Jandarma Komutanlığına ve Belde Belediye Başkanlarına teşekkür plaketi verildi. Kurban Bayramı'nda deri toplama kampanyasında Türk Hava Kurumu'na verilen desteklerden dolayı tertiplenen plaket töreninde Türk Hava Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Akşit kurumun tarihçesi hakkında bilgi verdi. 1924 ve 1926 yılları arasında Sandıklı adına iki uçak aldıklarını ve Türk Hava Kuvvetlerine bağışladıklarını söyleyen Akşit; "Türk Hava Kuvvetlerine hediye ettiğimiz iki uçak karşılığında hizmet binamızın dışarısında asılı bulunan maket uçak Sandıklı Türk Hava Kurumu'na hediye edilmiştir. Türkiye Genelinde 353 adet uçaktan iki adedini ilçemiz bağışlamıştır. Kurban bayramında topladığımız deriler ile Türkiye genelinde 460 şubeden Afyonkarahisar merkezinde bile daha çok deri toplayarak 460 şubenin içinden 73. Sıraya girmeyi başardık. Bizim buradaki hizmetimiz fahri hizmettir. Kurumdan hiçbir beklentimiz yoktur. Belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, vatandaşımız gelsin üye olsun kurumumuzun işleyişini yerinde görsün istiyoruz" dedi.

TÜRK HAVA KURUMUNA DAHA ÇOK DESTEK VERMELİYİZ

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, plaket töreninde askerliğini havacı olarak yaptığını anlattı. Elibol, "Ben askerliğimi de havacı olarak yaptığım için bir ülke için havacılığın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Türk Hava Kurumu'nun ülkemizin menfaatleri için yaptığı çalışmalar küçümsenemez. Değerli büyüğümüz Kamil Akşit'in Sandıklı Türk Hava Kurumu'na büyük emeği ve katkıları olmuştur. Allah başımızdan eksik etmesin. Yaptığı hizmetten dolayı kendisine teşekkür ederim. Belediye olarak Türk Hava Kurumu'nun daima yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Sorunlarını çözmeye ve yardımcı olmaya daima hazırız. Halkımızda özellikle dini bayramlarda gerekli desteği vermeli.Yıllar önce Sandıklı halkı olarak bağışlanan uçağı ilçemize getirip sergilemek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

PLAKETLER SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Türk Hava Kurumu'na desteklerinden dolayı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Jandarma Kd. Üst. Ali Türkmen'nin yerine vekaleten, Kd. Başçavuş Selami Aypars, Ballık Belediye Başkanı Hamza Öztürk, Kızık Belediye Başkanı Ali İhsan Sönmez, Menteş Belediye Başkanı Hasan Uçak, Ekinova Muhtarı Mehmet Akça, Baştepe Köyü Muhtarı Ali Yıldırım'a plaketleri takdim edildi.

THK SANDIKLI ŞUBESİNDEN DESTEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 17:55:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 13:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?