19
Mayıs
2024
Pazar
ŞUHUT - AFYONKARAHİSAR

Eroğlu memleketinde oy kullandı

BAKAN EROĞLU OYUNU MEMLEKETİ AFYONKARAHİSAR'DA KULLANDI

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Anayasa değişikliği için gerçekleşen halk oylamasında oyunu memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde kullandı.

Sabah saat 10.00 sıralarında, Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlköğretim Okulu'na gelen Bakan Veysel Eroğlu, oyunu 1019 nolu sandıkta kullandı. Oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Eroğlu, oyunu kullandığını ve bugünün gerçekten demokrasi adına çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Halk oylamasının Türkiye için güzelliklere ve aydınlık geleceğine vesile olması temennisinde bulunan Eroğlu, "Biraz önce gördük. Yürümekte zorluk çeken bir hanımefendi dahi oy kullanmak için geldi

ve tercihini kullandı. Bu demokrasi adına ve Türkiye adına gerçekten çok önemli bir durum. Bu demokrasinin artık çok köklü bir şekilde yerleştiğinin açık bir göstergesidir. Yaşlı hanımefendi 'Ben yürüyemiyorum, evde durayım, niye gideyim?' diye düşünmedi. Koltuk değnekleriyle gelerek tercihini yaptı" şeklinde konuştu.

Anayasa paketinin hazırlanması için mecliste uzun süre geceler boyunca, sabahın 4'üne 5'ine kadar çalışma yapıldığını anlatan Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Güzel maddeler var. Milletimize bunu izah ettik. Tabi buradan sandıktan çıkacak olan karar demokrasi adına herkesin kabul edeceği bir karar olacaktır. Ben tekrar bütün milletimize gösterdiği bu alakadan, demokrasi adına yaptığı bu güzel faaliyetten dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Bu neticenin Türkiye'miz için güzelliklere vesile olmasını, uğurlu

kademli olmasını ve demokrasimizin daha da kökleşmesine vesile olmasını gönülden temenni ediyorum."

Diğer yandan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da oyunu Afyonkarahisar Atatürk Lisesi'nde kullandı. Başkan Çoban, oyunu kullanmak için okula eşi Emine Çoban ile birlikte geldi. Başkan Çoban ve eşi Emine Çoban, Atatürk Lisesi 1088 nolu sandıkta oylarını kullandı.

BAKAN EROĞLU OYUNU MEMLEKETİ AFYONKARAHİSAR'DA KULLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 14:14:01
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 02:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?