15
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞUHUT - AFYONKARAHİSAR

Umutlar doğacak kardeşte

 

Şuhut İlçesi’nde yaşayan Koç Ailesi, 2.5 yaşındaki oğulları Yusuf"u günden güne eriten "major talasemi" hastalığıyla mücadele etmeye çalışıyor.

Koç çiftinin umutları, Yusuf"un kurtuluş ümidi olarak 6 ay önce dünyaya gelen kardeşi Didem"in dokularının uyuşmadığının belirlenmesiyle soldu. Aile, Yusuf"a uygun bir donör bulunması için yetkililere çağrıda bulundu.

Şuhut'ta oturan Semra ve Bayram Koç çiftinin 2.5 yıl önce dünyaya gelen oğulları Yusuf"un "major talasemi" hastalığına yakalanmasıyla ailenin sıkıntılı günleri başladı. Yusuf"un hastalığının doğum sonrası ya da ilk 6 aylık süre içinde tespit edilmesinin mümkün olduğunu belirten baba Bayram Koç, oğulunun doğduktan sonra 1 yıl içinde günden güne zayıflayıp sarardığını anlattı.


Gittikleri doktorların kansızlıktan şüphelendiğini söyleyen Bayram Koç, Yusuf"un hastalığının ancak 1 yaşındayken tespit edilebildiğini belirtti. Hastalığın ortaya çıktığı zaman Yusuf"un hemoglobin oranının 6.5"e kadar düştüğünü vurgulayan Baba Koç doktoların, oğlunun kemik iliği nakliyle tedavi edilmemesi durumunda, hem ömrü boyunca her ay kan almak zorunda kalacağına, hem de hayatının kısalacağına işaret etti.

UMUT, DOĞACAK OLAN KARDEŞ

Hastalık tespit edildikten sonra İzmir"e sevk edilen minik Yusuf, büyük hastanelerle tanıştı. Ege Üniversitesi Hastanesi"nde 1.5 yıldır tedavi gören Yusuf için kurtuluş umudu olarak doğacak kardeşi görüldü.

Semra Koç, hmile kaldı ve oğlu Yusuf"un kurtuluşu için kızı Didem'i, altı ay önce dünyaya getirdi. Didem"in dokuları ağabeyiyle uyuşmayınca Yusuf"un da ailesinin de bütün ümitleri yok oldu. Ege Üniversitesi Hastanesi"nde Yusuf"a uygun donör bulunamayınca aile Afyonkarahisar"a dönmeye mecbur kaldı.

Donör bulma konusunda elleri kolları bağlanan 26 yaşındaki anne Semra Koç, oğlunun kurtulması için herkesten yardım beklediklerini söyledi. Doktorların iki kez sezaryen doğum yaptığı için gelecek 3 yıl içinde doğum yapmasını sakıncalı bulduklarını belirten Semra Koç, oğlunun kurtulması için gerekirse ölümü göze alıp 3"üncü çocuğunu doğurmaya bile hazır olduğunu anlattı.


Oğlu hastalanmadan önce amelelik yaparak ailesini geçimini sağlayan 29 yaşındaki Bayram Koç, uzun süre İzmir"de kalıp sık sık hastanelere gidip gelmeye başlayınca işsiz kaldığını anlattı.

zafer gazetesi
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 12:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?