18
Mayıs
2024
Cumartesi
GERMENCİK - AYDIN

Ağar, 'ağa' oldu

Ege’nin geleneksel kış eğlenceleri çerçevesinde yapılan deve güreşi festivalleri, bugün Aydın’ın Germencik İlçesi’nde gerçekleştirildi. DYP’nin gövde gösterisine dönüşen Germencik Deve Güreşi Festivali’nin ağası, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar oldu.

Aydın’ın Germencik İlçesi’nde bu yıl 57.’si yapılan geleneksel deve güreşinde Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, güreş ağası seçildi. 130 pehlivan devenin güreş tuttuğu arenadaki güreşlere 10 bine yakın güreş sever katıldı. Güreşlerin finalinde Mehmet Türkmen’in, Türkmen isimli devesi ile Mehmet Savaş’ın Özgür isimli devesi güreşti. Yapılan güreşler sonunda Özgür isimli deve baş devesi seçildi. Oldukça hareketli geçen güreşlerden DYP Lideri Ağar büyük keyif aldı.

Germencik Belediyesi’nin DYP’li Başkanı Ali Şanlı başkanlığında, ilçe mezarlığına çevre duvarı yapmak amacıyla tertip edilen güreşlerde, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın 50 milyar lira bağış yaparak ağa seçildiği bildirildi. DYP Lideri Ağar, geleneksel yörük kıyafet ile yaptığı konuşmada, "Allah bu güzel Türkmen geleneğinden mahrum bırakmasın. Gelecek günler Türkiyemiz için bu gülerden çok daha güzel olacaktır. Bugün bize bu imkanı sağlayan Germencik Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyorum" dedi.

Güreşleri, Ağar’ın yanı sıra Aydın Valisi Mustafa Malay, DYP Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Gönül, eski bakan Yüksel Yalova, Germencik Kaymakamı Niyazi Can ile birlikte 10 bine yakın güreş sever izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 17:15:04
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 12:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muharrem IP: 85.103.89.xxx Tarih : 19.10.2005 20:52:39
başkanlarımız mehmet agar ve ali şanlı nın yapmış oldugu canı gönüğlden destekliyoruz. ali başkanımızın germencige yapmıs oldugu hizmetleri begeniyoruz. yapmiş oldugu deve gureşlerin marmaeraşakdeniz bölgelerinde ve ege bölgesindeki gureşleri hiç bir yerdeki güreşlere benzemezimyor. tbr...