18
Mayıs
2024
Cumartesi
GERMENCİK - AYDIN

Germencik kaptırdığı üniversiteye yanıyor

Aydın’ın Germencik İlçe Kaymakamı Niyazi Can, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Spor Akademisi’nin İncirliova’ya taşınmasının ilçe için büyük kayıp olduğunu belirterek, İlçede okuyan 2 bin öğrenciyi elimizden kaçırmanın acısını yaşıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıl boşaltılan ve içerisinde spor salonu olmak üzere 20 derslik bulunan okulun atıl durumda kalmasının kendilerini üzdüğünü belirten Germencik Kaymakamı Niyazi Can, okul binasının Milli Eğitim ya da Adnan Menderes Üniversitesi tarafından değerlendirilmesini istedi.

Okul binasının Anadolu Lisesi ve Turizm Otelcilik Meslek Lisesi olmasını istediklerini ve bu konuda yazışmaların devam ettiğini söyleyen Kaymakam Can, "Yaklaşık 10 yıldır Adnan Menderes Üniversitesi tarafından Spor Akademisi olarak kullanılan binanın bir anda boşaltılması Germencik için büyük kayıp oldu. İlçeye geldiğimde okul binasını boş buldum. Birçok yerde bina sorunu yaşanırken Germencik’teki modern binanın boş olması bizler için büyük kayıp. Üniversite tarafından Spor Akademisi olarak kullanıldığı dönemde bu binada 2 bin öğrenci eğitim görüyordu. Ve şehirde bir hareketlilik vardı. Yetkililerden bu binanın bir an önce değerlendirilmesini istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 05:16:06
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 16:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?