17
Mayıs
2024
Cuma
GERMENCİK - AYDIN

Germencik Ortaklar'da gerilim dorukta

Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Beldesi'nde, dün gece saat 23:30 sıralarında nedeni belirsiz bir yangın çıktı. Beldede meydana gelen yangın sonucu ahşap bina olan bir kahvehane ve aperatif büfe yanarak kül oldu. Yangına Ortaklar, Germencik ve İncirliova itfaiyelerinin yanısıra beldede yaşanan olaylar nedeniyle güvenlik tedbirleri alan polis panzerleri de müdahale etti. Yangın mahallede bulunan diğer ahşap evlere sıçramadan söndürülebildi.
Yerel seçimlerin ardından Ortaklar'da dün yaşanan gerginlikte, seçimi kaybeden yaklaşık bin kişilik SHP'li grup Ortaklar Belediye binasını basmış ve belediye binasının camlarını kırmıştı. Dün yaşanan gerginliğin ardından, gece geç saatlerde, beldede bulunan Arzu Çayevi ve yanında bulunan aperatif büfe sebebi belirsiz bir nedenden dolayı yanmaya başladı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Yangının ardından Germencik Kaymakamı Beyazıt Tanç, Aydın Emniyet Müdürü Cemil Demir, Aydın İl Jandarma Komutanı Kıdemli Pilot Albay Davut Akı beldeye geldi. Bilindiği gibi dün saat 15:00 sularında Ortaklar Belediyesi'nin SHP'liler tarafından basılmasının ardından beldeye jandarma, takviye polis ve özel harekat timleri çağrılmıştı. Olaylarda yaralanan biri MHP'li Belediye Meclis üyesi toplam 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yaşanan olaylar nedeniyle Ortaklar Beldesi'nde iş yerleri ve kahveler erkenden kapatıldı. Vatandaşların sokağa çıkmadığı gözlendi.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 19:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
türker humbaracı IP: 88.227.136.xxx Tarih : 10.05.2008 21:14:27

beldemizde 1980 yılından itibaren yoğun göç aldı.bu nedenle burada çalışma amaçlı gelenler burada daimi kaldılar.yerli halkın malları gasp edilmekte ,bahçeleri talan edilmektedir.halbuki ortaklar halkının bu insanlara ilk zamanlarda ekmek ve iş imkanı vermelerine rağmen olayları tırmandırmak istemelerinin altında neler yattığını türk milletinin taktirine bırakıyorum.