17
Mayıs
2024
Cuma
GERMENCİK - AYDIN

Germencik'in Ortaklar beldesi yeniden karıştı

28 Mart Yerel Seçimleri sonrası genginliğin yaşandığı Aydın'ın Germencik İlçesi Ortaklar Beldesi'nde, Belediye Meydanı'nda bulunan bir berber dükkanının yanmasıyla gerginlik yeniden alevlendi. Germencik Kaymakamı Beyazıt Tanç, olaylara hakim olduklarını ve yanan dükkanın Aydın Emniyet Müdürlüğü kriminal ekiplerince incelendiğini belirtti. Dün gece yaşanan olayların ardından polis ve jandarma bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderdi.


Seçim sonrası Ortaklar Beldesi'nde yaşanan olaylar yeniden patlak verdi. Dün gece Belediye Meydanı'nda bulunan Ejder Eren'e ait berber dükkanı yandı. Saat 00.30 sıralarında başlayan yangın, itfaiye tarafından söndürüldü. Berber dükkanı kullanılamaz hale geldi. Halk sokağa pek çıkmazken, beldede polisler sürekli devriye geziyor. Ortaklar'da olayları çıkaranları tespit ettiklerini ve gerekenin yapılacağını açıklayan Germencik Kaymakamı Beyazıt Tanç, olayları başka yerlere çekmek isteyenlere müsaade etmeyeceklerini söyledi.


Yangının ardından bugün sabah kalabalık bir gurubun Belediye Meydanı'na gelerek slogan attığı ve çevredeki ev ve işyerlerine zarar verdiği bildirildi. Polis ve jandarmanın bölgeye gelmesiyle birlikte beldede ortam sakinleşti. Olası yeni olaylara karşı polis panzerleri, Özel Harekat Timleri ve takviye kuvvetleri Ortaklar Polis Merkezi'nde bekletilirken, jandarmanın robokop ekipleri de Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı'nda hazır tutuluyor. Berber dükkanında meydana gelen yangının çıkış sebebi tam olarak belirlenemezken, güvenlik güçlerinin kundaklama olasılığı üzerinde araştırma yaptığı bildirildi.


Bilindiği gibi, 28 Mart Yerel Seçimleri sonrası MHP'nin beldede belediye başkanlığı seçimini kazanması sonucu, Ortaklar Belediyesi bir grup SHP'li tarafından basılmış, olaylarda biri belediye meclis üyesi 3 kişi yaralanmış, aynı günün gecesi de 2 iş yeri yanmıştı. MHP'liler ile SHP'liler arasında yaşanan gerginlik, yapılan açıklama ve alınan önlemler sonrası yatıştırılmıştı.

AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 18:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?