18
Mayıs
2024
Cumartesi
GERMENCİK - AYDIN

Germencikliler geceye dışarda geçirdi

Edinilen bilgiye göre, dün saat 17.30 sıralarında ilçeye bağlı Habibler Köyü Karanlıkdere mevkiindeki tarım arazisinde başlayan ve ormanlık araziye sıçrayarak kısa sürede büyüyen yangın, saat 22.30 sıralarında büyük oranda kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin güçlükle müdahale ettiği yangında 10 hektar ormanlık alan kül olurken, Karanlıkdere mevkiinde çam kozalaklarının alev alarak fırlamaları sonucu yangın tekrar yayılmaya başladı.

Orman ekipleri, şiddetli rüzgar ve sarp arazide ulaşımın sağlanamaması nedeniyle bölgeye müdahale edemezken, Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü ve diğer kuruluşlara ait iş makineleri ulaşımın sağlanabilmesi için yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Akşam saatlerinde söndürme çalışmalarına katılan uçak ve helikopterler ise karanlık nedeniyle uçamıyor. Yangının sabaha kadar söndürülememesi durumunda, uçak ve helikopterlerin söndürme çalışmalarına tekrar destek vereceği belirtildi.

Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa’dan bölgeye sevk edilen orman ekipleri çalışmalara devam ederken; Aydın merkez ve Germencik’le çevredeki tüm ilçe ve belde belediyelerine ait itfaiye araçları da arazözlere su takviyesi yapıyor.

Bu arada, yangının henüz kontrol altına alınamadığı bölgeye çıkmaya çalışan bazı itfaiye araçlarının arazi şartlarının olumsuzluğu nedeniyle yan yatması da alevlere müdahaleyi geciktirdi.

iha-germencik
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 09:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?