18
Mayıs
2024
Cumartesi
GERMENCİK - AYDIN

Haydi deve güreşine!

ASIRLIK GELENEK PAZAR GÜNÜ GERMENCİK’TE SÜRECEK

Yörüklerin en önemli gelenekleri arasında yer alan deve güreşleri, asırlar önce yerleşik hayata geçilmesine rağmen günümüzde halen hobi olarak devam ediyor.

Türkiye’de deve güreşlerine ilk ev sahipliği yapan yerleşim birimlerinden biri olan Aydın’ın Germencik İlçesi’nde bu Pazar 62.’si gerçekleştirilecek olan deve güreşleri için hazırlıklar tamamlandı. Birbirinden ünlü 60 çift pehlivan devenin kapışacağı Germencik arenasındaki güreşler 10 Ocak Pazar günü yapılacak.

Güreşlerin renkli geçeçeğini ve tüm güreş severleri Germencik arenasına davet eden Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, Yörüklerin yerleşik olarak Germencik’te yaşamaya başladığı günden bu yana bölgede deve güreşi festivalinin yapıldığını, Cumhuriyet’in kurulmasından sonra resmi kayıtlara göre ilçede 61. deve güreşi festivali gerçekleştirildiğini söyledi. Bu yıl 62.’si gerçekleştirilecek güreşler için tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Yavaşoğlu, güreşlerde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ziraat Odası ve Esnaf Odası Kupası müsabakalarının da düzenleneceğini söyledi.

ASIRLIK GELENEK PAZAR GÜNÜ GERMENCİK’TE SÜRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?