20
Mayıs
2024
Pazertesi
GERMENCİK - AYDIN

İşkence gibi kurban kesimi

DEVEYİ SEVENLER BOĞAYI ACIMADI

Aydın Germencik ilçesinde bugün yapılan deve güreşleri öncesinde develerin güreşlerde sakatlanmaması için dana kesildi. Güreş arenasına kamyonetle getirilen dana, korkup araçtan inmek istememesi üzerine ayakları bağlanarak kepçeyle kamyonetten indirildi. Güreşen develerin ve güreşi izleyenlerin güreşlerde kaza yaşamaması ve develerin sağlığı için arena ortasına ayakları bağlı şekilde bırakılan boğa çocukların da bulunduğu binlerce kişin önünde kesildi. Deveyi sevenlerin acımadığı dana kesildikten sonra tekrar kepçeyle kamyonete yüklenerek arenadan çıkarılması bazılarının tepkisine de neden oldu.

Bugün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da izlediği Germencik Deve Güreşi öncesinde yaşananlar görenleri hayrete düşürdü. Güreşler başlamadan önce güreşecek develerin sakatlanmaması ve güreşlerde olumsuz olayların yaşanmaması için kurban kesmeyi düşünen güreş komitesi güreş arenasına kamyonet içinde bir dana getirdi. Araçtan indirilmek istenen dana korktuğu için uzun süre görevlileri direnç gösterdi. Bir türlü kamyonetten inmeyen dana görevliler tarafından araç içerisinde ayakları bağlandıktan sonra kepçeyle önce kamyonetin kasasından havaya kaldırıldı, daha sonra arena ortasına indirildi.

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ KIZDIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun güreş arenasına gelmeden önce yaşanan manzara ise deve güreş severleri kızdırdı. Yere indirilen dana herkesin gözü önünde kesildikten sonra yine aynı kepçe ile kanlar içinde kamyonete yüklendi. Ortaya çıkan manzara sonrasında sinirlenen güreş severler, “Kurban kesmenin de bir adabı var. Burada görünen manzara bir ayıp” diye isyan etti.

DEVEYİ SEVENLER BOĞAYI ACIMADI
DEVEYİ SEVENLER BOĞAYI ACIMADI
DEVEYİ SEVENLER BOĞAYI ACIMADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2011 Pazar 16:11:02
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 01:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?