25
Mayıs
2024
Cumartesi
GERMENCİK - AYDIN

Kanalizasyon sorunu çözülüyor

GERMENCİK’TE KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Aydın’ın en eski ilçelerinden 1914 yılında kurulan Germencik Belediyesi 96 yıl sonra kanalizasyon sistemine kavuşuyor.

İlçenin en önemli sorunlarından biri olan Kanalizasyon sorunun çözümü ile Germencik’in yeni bir görünüme kavuşacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu, “5 yıl içinde Germencik modern bir şehir olacak” dedi.

Germencik’te yapılacak olan alt yapı ve kanalizasyon sisteminin temeli Kaymakam Resul Çelik’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılımı ile atıldı.

İçinde bulunduğumuz çağda altyapı ve kanalizasyon eksikliğinin çok ciddi bir sorun olduğunu bu sorunu aşmak için çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu makamında düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada “İlçemizde yıllardır beklenen kanalizasyon projesi nihayet hayata geçiyor. Germencik Aydın’ın en eski ilçelerinden biri olmasına rağmen maalesef bu güne kadar alt yapısı ve kanalizasyonu yapılmamış. Bu sorun nedeniyle sık sık dolan foseptik çukurlarının vidanjörlerle boşaltılması hoş olmayan görüntü ve koku oluşmasına neden oluyor, hem sağlık hem de çevre bakımından olumsuzluklara sebebiyet veriyordu. 60 Kilometreyi kapsayan kanalizasyonumuz bir yıl içinde bitirilecek. 11.5 milyarlık ihale bedeli vardı. 6.5 milyara ihalemiz gerçekleşti. Bundan böyle arıtma tesisin yapımı için hazırlık yapacağız. Altyapı çalışmaları tamamlanınca üstyapı çalışmalarına başlayacağız. 5 yıl içinde yepyeni ve modern bir Germencik ortaya çıkacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 12:15:05
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 14:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şakir alnıaçık IP: 212.253.65.xxx Tarih : 18.01.2010 20:45:27

ahmetcim bir atasözü var onu ögren derim; aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş boş hayallere kaptırma derim.by