20
Mayıs
2024
Pazertesi
GERMENCİK - AYDIN

Kılıçdaroğlu deve güreşlerini izledi

DEVE GÜREŞLERİ

Renkli kişiliği ve ilginç dosyaları ile Türk siyasetinde gündemde kalmayı başaran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, arenada kendi adını taşıyan bir devenin güreşmesine yüreği dayanamadı.

Aydın'ın Germencik ilçesinde okul yararına düzenlenen deve güreşlerine 'Kılıçdaroğlu' damgasını vurdu. Güreşleri izlemek üzere Germencik deve güreşi arenasına gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendi ismini taşıyan devenin güreşini izlemeden arenadan ayrıldı.

Roman Çalıştayı için Aydın'a gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası'nda düzenlediği basın toplantısının ardından Germencik'te düzenlenen deve güreşlerini izlemek üzere ilçeye geldi. Saat 11:30 sıralarında deve güreşi arenasına gelen Kılıçdaroğlu, güreş severlerin yoğun ilgisi arasında bir müddet deve güreşlerini izledi. Bir süre protokolde oturan Kılıçdaroğlu'na, teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve partililer eşlik etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, protokolde deve güreşlerini izlerken arenaya getirilen Kılıçdaroğlu isimli devenin genel başkanın yanına yaklaştırılmasına korumalar ve görevliler tarafından izin verilmedi.

Deveciler tarafından CHP amblemli poşu ve 8 köşe şapka hediye edilen Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Ağalık güzel şey ama ülke ağası olmamak gerekir'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın İncirliova ilçesinden Aytekin Kaya'ya ait ''Kılıçdaroğlu'' ismi verilen devenin Bıyıklı'dan 'Tito' isimli deve ile yapacağı güreşi izlemedi. Kendi ismini taşıyan devenin sorulması üzerine "Umarım başarılı olur" diyen Kılıçdaroğlu, halkı selamlayarak Roman Çalıştayı'nın yapılacağı Kuşadası'na döndü.

DEVE GÜREŞLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arenadan ayrıldıktan bir süre sonra tekrar güreş alanına getirilen Kılıçdaroğlu, rakibi Tito ile güreşti. Güreşin başlamasıyla ağız bağı çözülen Kılıçdaroğlu, rakibinin ayağını ısırdı. Rakibi Tito'yu kısa sürede çırpma ve bağlama oyunuyla yenen deve sahibine büyük sevinç yaşattı.

Kılıçdaroğlu'nun sahibi Aytekin Kaya güreş sonrası devesini severken, "Devem galip geldi, inşallah Sayın Kılıçdaroğlu da en kısa sürede rakipleri karşısında galip gelip Başbakan olur" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2011 Pazar 16:18:00
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 01:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?