20
Mayıs
2024
Pazertesi
GERMENCİK - AYDIN

Ortaklar'da 7 gözaltı

Aydın'ın Germencik İlçesine bağlı Ortaklar beldesinde, önceki gün terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a tutuklu bulunduğu İmralı Cezaevi'nde şiddet uygulandığı iddiasıyla yasa dışı eylem yapılmıştı. Eylemde çıkan olaylar nedeniyle 7 kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınanlardan terör örgütü lehine slogan atıp güvenlik güçlerine, polis araçlarına, sokak lambalarına ve çeşitli kamu mallarına zarar veren zanlılardan 3 kişinin 15 yaşında çocuk olduğu bildirildi.


Olay önceki gün Germencik İlçesine bağlı Ortaklar beldesinde meydana geldi. Terörist Öcalan'ın Cezaevinde fiziki şartlardan olumsuz etkilendiği gerekçesi ile izinsiz yürüyüş yapmak isteyen çoğu çocuk DTP'li göstericilere yerli halk ve güvenlik güçleri izin vermedi. DTP'li grup araba lastiği yakarak, çevre işyerleri ile Ortaklar Belediyesi'ne ait şantiyede bulunan arabaların camlarını kırdı. Yerli halk ise DTP binasının camlarını taşlarla aşağı indirdi.


Güvenlik güçlerinin yoğun uğraşları sonrası olaylar güçlükle yatıştırıldı. Olaylar sonrası DTP'li gruptan 15 yaşlarında M.Ö., E.D. ve E.D. olmak üzere 3 çocuk ile yerli halktan S.S., H.K., G.Y. ve M.Y. gözaltına alındı.


Gözaltına alınan zanlılar çıkarıldıkları adli makamlar sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Beldede olayların yatıştığı ve çıkabilecek herhangi bir olaya karşı ise güvenlik güçlerinin hazır bulundurulduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?