19
Mayıs
2024
Pazar
GERMENCİK - AYDIN

SHP'li Kıvrak: Ortaklar'da Kürt - Türk kavgası yok

Aydın'ın Germencik İlçesi Ortaklar Beldesi'nde yerel seçimlerden sonra yaşanan ve 2 gündür devam eden olaylarla ilgili açıklama yapan SHP Ortaklar Belediye Başkan Adayı Mehmet Kıvrak yaşanan olayların Türk-Kürt kavgası olmadığını söyledi.
Kıvrak, akşam saatlerinde SHP Aydın İl Teşkilatı'nda SHP İl Başkanı İsmet Soran ve DEHAP İl Başkanı Kasım Çalışkan ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, dün gece meydana gelen yangının kundaklama sonucunda olduğunu ileri sürdü. Kıvrak, "Kundaklama olacağı konusunda gerekli yerleri uyarmıştık. Olayın faillerini biliyoruz ve bina sahibinin de bu işte parmağı olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Kıvrak, dün gece meydana gelen yangınla ilgili olarak "Bütün güvenlik birimleri tarafında denetim altında olan, Kürt vatandaşlara ait kıraathane 3 Kasım seçimlerinde de DEHAP'ın seçim bürosu olarak kullanılmıştı. Burası çok bilinçli olarak kundaklandı. En önemli duyum şu. İçerde yatan yaşlı amcamız vardı. İlk kundaklama ateşini kendisi söndürüyor. 2. kez gelen, elindeki benzini, yerlere döküyor ve tüpü de patlamaması için dışarı çıkarıyor. Ancak olaylarda Kürt-Türk çatışması yoktur" dedi.
Olayların bir gurup çıkar çevresi tarafından gerçekleştirildiğini iddia eden Kıvrak, "Seçim çalışmalarında verdiğim iyi mesajlar yerini bulmadı. Olay günü teknik nedenlerden de olabilir. Sular kesilince 3-4 bin kişi toplandı. Biz 10 kişi olarak bunları önleyemedik. Bir gurup çıkıp Belediyeyi ve MHP'nin seçim bürosunu zarar vermiş. Bunları kesinlikle tasvip etmiyoruz" diye konuştu.
Kıvrak, sabah Ortaklar Emniyet Amirliği'nde Aydın Valisi Muharrem Göktayoğlu, İl Jandarma Komutanı Pilot Kıdemli Albay Davut Akı, Emniyet Müdürü Cemil Demir, Germencik Kaymakamı Beyazıt Tanç, MHP İl Başkanlığı ve SHP'liler olarak bir araya geldiklerini belirterek, ilçede her şeyin normale döndüğünü söyledi.
Kıvrak MHP'nin de olayları tasvip etmediklerini söylediğini, beldede huzursuzluğu gidermek için hep birlikte dolaşıp halka barış mesajları verdiklerini söyledi.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2004 Çarşamba 01:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?