27
Mayıs
2024
Pazertesi
GERMENCİK - AYDIN

Suç örgütü operasyonuna 4 tutuklama

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Sultanhisar ve Germencik ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, dolandırıcılık ve uyuşturucu madde ticareti yapan iki örgüt çökertildi. 14 ayrı noktaya düzenlenen eş zamanlı baskında, 13 kişi gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışmalar sonucunda, Sultanhisar ilçesinde dolandırıcılık ve yağma suçlarını işledikleri tespit edilen suç örgütü takibe alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda, organize suç örgütünün faaliyetlerinin delillendirilmesini müteakiben adli makamlardan arama kararı alındı. Yedi farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde suç örgütü lideri H.G. ve M.G. ile birlikte örgüt üyesi altı kişi yakalandı.

Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, iki otomobil, 11.000 TL para, 3 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet pompalı av tüfeği, 7 adet 7.65 mm çapında tabanca fişeği, 13 adet cep telefonu, 13 adet SIM kart ve 50 adet CD ele geçirildi.  Suç örgütü üyesi oldukları belirlenen sekiz kişinin sorgusunun Cumhuriyet Savcılığı tarafından çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ YAPIYORLARDI
Germencik ilçesinde de uyuşturucu madde ticareti yapmak, silahlı tehdit, kasten adam öldürmeye teşebbüs ve silahlı yağma suçlarını işledikleri tespit edilen bir başka suç örgütü takibe alındı. Jandarma ekibi yaptığı takip sonucu suç örgütünün faaliyetlerinin delillendirilmesini müteakip, şüphelilerin suç unsuru ile birlikte yakalanmaları amacı ile Cumhuriyet Savcılığı'nın izniyle yedi farklı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 örgüt üyesi yakalanırken, firarda olan ve kimlikleri tespit edilen iki örgüt üyesinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Germencik'te yapılan operasyon kapsamında yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, bir adet U.S.A. COLT marka 9 mm. çapında tabanca, 1 adet kuru sıkıdan bozma 7.65 mm. tabanca, 8 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 194.945 TL değerinde toplam 40 adet PTT havale dekontu, 7 cep telefonu, 7 adet sim kart 5 kilo kubar esrar maddesi ile beş şüpheli yakalandı.
Adliyeye sevk edilen kişilerden dördü tutuklanırken bir kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Her iki olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?