30
Mayıs
2024
Perşembe
GERMENCİK - AYDIN

Terör operasyonu:7 kişi tutuklandı

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 13 ve 15 Şubat’ta Germencik’in Ortaklar beldesinde korsan gösteri yaptıkları tespit edilen 9 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 8 şüpheli yakalandı. 8 şüpheliden biri serbest kalırken, 7’si tutulandı.

Edinilen bilgiye göre; Ortaklar’da 13 ve 15 Şubat tarihlerinde beldede toplanan güvenlik güçlerine ve araçlarına taşlı ve molotof kokteyli saldırılarda bulunuldu. PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirilmesini protesto etmek isteyen grup, terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine slogan attılar. Olaylara karıştıkları tespit edilen kişilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 kişi yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslar Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet, Kamu Malına Zarar Vermek, 2911 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarından haklarında yasal işlem yapılarak Germencik Adli Makamlarına sevk edildi. Şüphelilerden biri serbest kalırken, yedi kişi ise tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Halkımızın mal ve can güvenliğini sağlamak konusunda terör örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarımız etkin ve kararlılıkla devam edecektir.Suç ve suçla mücadele ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 15:23:03
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 18:51:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?