20
Mayıs
2024
Pazertesi
GERMENCİK - AYDIN

Trafik kazası: 15 yaralı

Aydın’ın Germencik ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 13’ü Hollanda uyruklu turist olmak üzere biri rehber diğeri şoför 15 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aydın Devlet Hastanesi’nde ilk müdahaleleri yapılan ve müşahede altına alınan turistlerin Bodrum Özel Hastanesi’ne nakledileceği bildirildi.


Kaza bugün akşam üzeri saat 15:50 sıralarında, Aydın İzmir Otobanı Germencik bağlantı yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye bir seyahat firmasına ait İbrahim Aktaş (47) yönetimindeki 48 UY 943 plakalı midibüs virajda direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Bir müddet sürüklenen midibüs daha sonra devrildi. Yan yatan midibüsteki Hollanda uyruklu turistler, camlar kırılarak çıkarıldı. Kazada; Robert Johson (63), Johannes Nicolas (64), Maria Elizabeth (48), Whw Schanmaker (58), Bie Schanmaker (58), Tanhaar Jettin (43), Jansen Barox (48), Mangarita Marra (43), Ter Haar (48), Wan Den Corpu (49), Devilee Langeveld (51), Rooks Holzmann (52), Konıng Slooter (52) isimli Hollandalı turistler ile araç sürürcüsü İbrahim Aktaş ve rehber Soner İnç yaralandı.


Bodrum’dan bu sabah yola çıkan turistlerin İzmir Selçuk’ta bulunan Meryemana Türbesine gidip ziyaret ettiği burada hacı olduktan sonra Denizli Pamukkale’ye gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Güvenlik güçleri tarafından el konulan kaza ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


Bu arda kaza nedeniyle Germencik Aydın Otoban girişi yaklaşık 1.5 saat trafiğe kapatıldı. Kazada yaralanan turistler ambulanslarla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?