19
Mayıs
2024
Pazar
GERMENCİK - AYDIN

Uyuşturucu operasyonu

Aydın’ın Germencik ve Nazilli ilçelerinde jandarmanın yürüttüğü operasyonlarda 855 gram kubar esrar maddesi ile uyuşturucu madde imalatında kullanılan 530 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. 3 kişinin gözaltına alındığı olaylarla ilgili olarak, soruşturma başlatıldı.


Edinilen bilgiye göre; Germencik’e bağlı Hıdırbeyli Beldesi yakınlarında rutin yol kontrollerini yapan jandarma ekipleri, kendilerini görünce ellerinde bulunan poşeti yolun kenarına fırlatan İ.T. (29) ve Ü.D. (30) isimli kişileri şüpheli hareketlerinden dolayı durdurdu. Şahısların üzerine yapılan aramalarda 1 adet ekmek bıçağı ve yolun kenarına atılan poşetin içerisinde de 400 gram içme hazır halde kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.


Öte yandan; alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Nazilli’ye bağlı Ocaklı köyünde ikamet eden A.Y. (29) isimli şahsa ait ev ve eklentilerinde alınan arama kararı doğrultusunda arama yaptı. Yapılan aramalar sırasında evin içerisine gizlenmiş vaziyette 455 gram kubar esrar maddesi ile bahçede dikili vaziyette 530 kök dişi Hint keneviri bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan A.Y., ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaylarla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?