17
Mayıs
2024
Cuma
KÖŞK - AYDIN

30 yıllık su hasreti bitti

Köşk İlçesi’ne bağlı Yavuzköy’de 30 yıldır yaşanan su sıkıntısı, düzenlenen açılış töreniyle sona erdi. Köye su gelmesine en çok köylü hanımlar sevindi.

Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, AKP Aydın Milletvekili Atilla Koç, Kaymakam İlker Arıkan, yatırımcı daire müdürleri, siyasi partiler, il genel meclisi üyeleri ve köylüler katıldı. Köylü kadınların yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Yavuzköy Muhtarı Rıza Kaya, kendi imkanlarını da kullanarak köyün birçok sorununu çözdüklerini belirterek, "Köyümüz resmi olarak örnek köy değil ama her yönüyle Aydın’da örnek bir köye sahibiz. Kendi imkanlarımızla düğün salonuna kadar her türlü sosyal ihtiyaçlarımızı tamamladık. Ancak kendi bölgemizde içme kullanma suyu olmadığı için yıllardır su sıkıntısı çekiyorduk. Köşk’ten Mehmet Kahraman isimli hayırsever vatandaşımızın bağışladığı arazi üzerine açtığımız kuyu ile bu su sorununu da çözdük. Toplam 83.5 milyara mal olan bu projeye katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Köy Muhtarı Rıza Kaya, Vali Malay ve Milletvekili Koç’tan köye getirdikleri suyu tutabilmek için depo istedi.

İnsan hayatında suyun aş ve ekmekten daha önemli olduğunu belirten Aydın Valisi Mustafa Malay, "Hepimiz kadınlarımızın su sırası yüzünden kavga ettiğine şahit olmuşuzdur. Su varlığı aynı zamanda medeniyetin de bir göstergesidir. Artık köylerimizde kadınlarımız bir kova su için saatlerce su sırası beklemek zorunda kalmayacak" diye konuştu.

Tören sonunda, suyun açılışı, kurban ve dualar eşliğinde köylü kadınları temsilen Yavuzköy’ün en yaşlı kadını Hediye Kocabay (75) tarafından yapıldı. Kocabay, "Suyun yokluğunu bizim gibi eski kuşaklar iyi bilir. Genç kızlarımızın bu sorunu yaşamamasını diliyorum" dedi. Köyde 50 yıl su sıkıntısı yaşanmayacağı bildirildi

köşk
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 11:32:33
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 14:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?