1
Haziran
2024
Cumartesi
KÖŞK - AYDIN

'Aile İçi İletişim' semineri

Aydın'ın Köşk İlçesi'nde Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen 'Ders Çalışma Teknikleri ve Aile İçi İletişim' semineri yoğun ilgi gördü. Seminerde konuşan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Türkoğlu verimli ders çalışma teknikleri ve özellikle ergenlik çağındaki gençlerle başarılı iletişim kuralları konusunda dinleyicilere bilgilendirdi. 

Köşk ilçesinde son yıllarda eğitim kalitesinin ciddi oranda arttığını ve bu periyodun daha da yükselmesi için bu tür organizasyonlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, etkinliklere yoğun ilgi gösteren velilere teşekkür etti. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Türkoğlu, etkili öğrenmenin ön koşulunun öncelikle bireyin zamanını planlayabilmeyi öğrenmesinden geçtiğini belirterek "Birçok öğrenci, zamanını planlayamadığı için akademik başarısızlık yaşar. Yanlış çalışma alışkanlıkları ve zamanı planlayamama öğrenme güçlüğüne, başarısız olma kaygısına ve güdülenme düzeyinin düşmesine neden olabilir. Oysa öğrenciler bilgi eksiklerini belirleme, çalışma alışkanlıklarını keşfetme ve zamanı planlama becerilerini kullanarak akademik güçlüklerin üstesinden gelebildiklerini gördükçe, yeterlilik ve kendine güven duyguları da artmaktadır. Öğrenmenin temelinde yer alan verimli ders çalışma alışkanlıklarının kazanılmasıyla öğrencilerin okulla ilgili olumlu tutumlar geliştirdikleri görülmektedir. Öğrencinin çeşitli gelişim düzeylerinde kendisinden beklenen görevleri başarıyla gerçekleştirebilmesi için, ders çalışmayla ilgili becerilere de gereksinimi vardır. Öğrencilerin, geçmiş yaşantılarında kullandıkları çalışma alışkanlıklarını ve zamanı planlama becerilerini gözden geçirmelerine ve kendileriyle ilgili gerçekçi değerlendirmeler yapabilmelerine yardımcı olmak gerekmektedir" diyerek öğrencilerin başarısında ya da başarısızlığında velilerin de büyük payı olduğunu söyledi. 

Özellikle ergenlik çağına giren çocukların en büyük sorunun iletişim sorunu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Türkoğlu Velilere "Hedef ve hedefler oluşturma konusunda çocuklarınızla konuşun. Aksi halde çaba harcamadan başarılı olmak rastlantılara kalır. Öğrenme beyinde meydana gelen biyokimyasal bir olaydır ve bazı ön şartları vardır. 
Ergenlik çağında ve diğer zamanlarda iyi iletişim kurularak derslerine motive edilen çocukların daha başarılı olduğu bir gerçektir" dedi. 

Programın sonunda Prof. Dr. Adil Türkoğlu'na katkılarından dolayı Köşk Kaymakamlığı tarafından plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 09:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?