18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖŞK - AYDIN

AKP'li vekilden çiftçiye müjde!

AKP Aydın Milletvekili Atilla Koç, Köşk İlçesi’ne bağlı Yavuzköy’de yaptığı açıklamada, çiftçiye müjde verdi. Ülkenin içinde bulunduğu zor dönemin sonuna yaklaşıldığını belirten Aydın Milletvekili Koç, "Türkiye’nin içinde bulunduğu zor dönemde, sabırla üretimini sürdüren çiftçimize teşekkür ediyoruz. Ancak çiftçinin bu sabrı karşılıksız bırakılmayacaktır. Pamuk ve üzüm üreticisinin mağduriyetini gidermek için, bütçeden 170 trilyon ödenek ayırdık. En kısa sürede bu paralar çiftçimize ödenecektir" dedi.


Kendisinin de bir çiftçi çocuğu olarak yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiğini belirten Atilla Koç, çiftçinin sabrederek gösterdiği anlayışın karşılıksız bırakılmayacağını söyledi. 2005 yılında Türkiye’nin çok daha güzel bir memleket olacağını ifade eden AKP Aydın Milletvekili Atilla Koç, köylülere hitaben yaptığı konuşmada, "Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıyı en fazla çiftçilerin çektiğini biliyoruz. Elimizden gelen bütün imkanları sağladık ama geride bıraktığımız dönemde bunun yeterli olmadığını biliyoruz. 1 Ocak’tan itibaren binlerle, liralarla konuşacağız. Bu bir fakirlik değil zenginliktir. Bu zenginlikle beraber daha güzel Türkiye daha güzel bir Aydın’a sahip olacağız. Türkiye’de tarımla uğraşan nüfus her zaman fedakarlık göstermiştir. Bu fedakarlığın karşılığını da vereceğiz. Bu yıl çok zor bir dönem geçiren pamukçunun yanı sıra üzüm, incir ve narenciye üreticilerini rahatlatmak için de tedbirler aldık. Bütçeden pamukçuya dağıtılmak üzere 100 trilyon, üzümcüye de 70 trilyon olmak üzere toplam 170 trilyon liralık ödenek ayırdık. Bu paralar en kısa sürede hak sahiplerine dağıtılacaktır" diye konuştu.

Koç, "Önümüzdeki yıldan itibaren bütün ürünlere prim sistemi uygulayacağız. Aydın’ın verimli toprağı ile suyunu kültürle buluşturarak daha iyi ürün elde etmek ve çiftçinin yüzünün gülmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

antalya
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 11:22:02
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 14:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?