19
Mayıs
2024
Pazar
KÖŞK - AYDIN

Köşk'teki TARİŞ depolarında yolsuzluk

Aydın'ın Köşk İlçesi'ndeki TARİŞ depolarından alınan 3 ton zeytinyağının yerine su konulduğu gerekçesiyle başlatılan soruşturmada 4 kişi tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz hafta Köşk İlçesi'ndeki TARİŞ depolarından İzmir TARİŞ Bölge Müdürlüğü'ne gönderilen bir tanker zeytinyağı, sulu çıktığı için geri iade edildi. İzmir TARİŞ Bölge Müdürlüğü durumu Köşk TARİŞ Müdürlüğü'ne bildirerek olayın soruşturulmasını istedi. Bu uyarı üzerine Köşk TARİŞ yağ depolarında yapılan araştırmada, depolardaki yağların sulu olduğu tespit edildi. TARİŞ depolarından yaklaşık 3 ton yağın eksik olduğu, eksilen yağların yerine de su doldurulduğu tespit edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayda Köşk TARİŞ'te kontrol memuru olarak çalışan ve İzmir'e gönderilen yağları sağlam raporu vererek mühürleyen teknisyen A.A. ile birlikte aynı yerde bekçilik yapan 3 zanlının tutuklandığı bildirildi.
Yargıya intikal eden olayla ilgili olarak bir açıklama yapamayacağını belirten Köşk TARİŞ Müdiresi Şenay Vardarlı, soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.
AYDIN - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 22:33:22
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?