18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖŞK - AYDIN

Köy yolları tamamlanıyor

Aydın’ın Köşk İlçesi’nde 2 senedir yapım çalışmalarının devam ettiği yol, Ağustos ayında tamamlanıyor.

Bugün Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Köy Hizmetleri Müdürü Nurettin Yıldız, Köşk Kaymakamı İlker Arıkan ve Köşk Belediye Başkanı Yalçın Taş, 2 yıldır tamamlanamayan köy yollarında incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası Köy Hizmetleri Müdürü Nurettin Yıldız yolun Ağustos’ta tamamlanacağı müjdesini verdi.

Vali Malay da, "Yollarımız tamamlandığında tozmadan ve yağmur sularının yola indirdiği topraktan dolayı kazalar olmayacak. İnşallah hiç kimsenin göz yaşı akmadan tamamlanacak" dedi. 26 köyü ilçeye bağlayan köy yolu, 2003 yılında genişletilmek ve keskin virajların kaldırılması için onarıma alınmasına rağmen halen tamamlanamamıştı.

Köy yolunda incelemelerde bulunan Aydın Valisi Mustafa Malay, yolun tamamlanması için bahçesinden zorluk çıkarmadan toprak veren köylülere teşekkür etti. Milletimizin yol konusunda bilinçlenmesi gerektiğini belirten Malay, "Hiç kimse yol olmadan bir faaliyet gösteremez. Burada bir örnek davranışla karşılaştım. Yolun tamamlanması için bahçelerinden zorluk çıkarmadan köylülerimiz topraklarından vermişler. Birçok yerde duyuyoruz ’yolun geçeceği yer şahıs toprağı olduğu için yol tamamlanamadı’ diye. Burada bunun tam aksine vatandaşlarımızın duyarlılığıyla karşılaşıyoruz. Bu davranışlarıyla kendilerinin bilinç seviyelerini göstermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yol inşallah birçok alın terinin katkısıyla Ağustos ayında tamamlanacak. Ve köylülerimizin şikayet ettiği toz ve kışın yola inen topraklar ortadan kalkacak. Hiç kimsenin gözyaşı akmadan tamamlanacağını ümit ediyorum" dedi.
Köy Hizmetleri Müdürü Nurettin Yıldız, yolun tamamlanmasında emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a, Aydın Valisi Mustafa Malay’a ve örnek davranış gösteren köylülere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 00:37:39
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdinç IP: 85.103.91.xxx Tarih : 9.09.2005 14:17:11
Kısacası devlet büyüklerine tesekkür ederim