22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÖŞK - AYDIN

Köylülerin hız korkusu

Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı köylerin yararlandığı yolun tamamlanmasının ardından, araçların sürat yapması köylülerin korkulu rüyası haline geldi.

Yıllardır sürücülerin yol üzerinde bulunan çukurlardan şikayet etmesinin yerine şimdi de vatandaşlar, araçların aşırı sürat yaptığını belirterek, yollara kasis yapılmasını talep ediyorlar. Yıllardır yapılmaması nedeniyle sürücüleri zor anlar yaşatan Köşk-Başçayır arasında kalan 16 klometrelik yolun yapılmasının ardından bugün vatadaşları zor durumda kalıyor. Köşk'ün yaklaşık 20 köyünün yararlandığı yoların yapımı 2002 yılında başlamış ve 2005 yılında da tamamlanmıştı. Yolu kullanan Köylerden biri olan Ilıdağ Köyünden olan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un girişimleriyle bitirilen yollar sürücüleri sevindirken yolu yaya olarak kullanan vatandaşları endişelendiriyor.

Yolun yapılmasından dolayı yetkililere teşekkür eden köylüler, yetkililerden yolun bazı bölümlerine kasis yapmasını talep ediyorlar. Gurup yolunda günlük yolcu taşımacılığı yapan Ilıdağ Birlik sürücülerinden Mustafa Mizaç, yolların yapımı dolayısıyla büyük bir rahata kavuştuklarını söyledi. Eski yoların dar ve çukurlarla dolu olması nedeniyle araçların hız yapamadığını belirten Mustafa Mizaç, "Yollarımızın genişlemesi ve düzeltilmesi biz sürücüleri sevindirdi. Yıllardır çukurlarla dolu yollarda yolcu taşımaktan arabalarımız zarar görüyordu.

Çünkü araçlarımız her çukura giriş çıkışında hasar görüyordu. Buda araçların ömrünü kısaltıyordu. Fakat sağolsun yetkililerin çalışmaları neticesinde yollarımız köy yolundan çıkıp şehirler arası yolla döndü. Buda bizim için çok büyük bir iyilik oldu. Şimdi araçlarımızla gönül rahatlığı ile bu yollarda taşımacılık yapabiliyoruz" dedi.

Şoförlerin bu rahatlığa kavuşmasından rahatsız olan vatandaşlar ise sürücülerin hızlarını düşürmelerini istiyorlar. Yolun belirli bölümlerine kasis yapılmasını talep eden köylüler eskiden yolların bozuk olması dolayısıyla araçların hız yapamadığını fakat yolun yapılmasıyla araçların otobanda seyreder gibi gittiklerini belirterek sürücülerin hız yapmasından şikayetçi oldular.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 11:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?