18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖŞK - AYDIN

Türkiye'ye örnek olsun

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Çiftlik Köyü’nde, köylülerin girişimleri sonucu, kanalizasyon şebekesi çalışmalarına başlandı. 236 milyar keşif bedelli projenin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Törene Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Rıza Acar, AK Parti Aydın İl başkanı Mehmet Erdem, yatırımcı daire müdürleri, protokol ve köylüler katıldı.

Türkiye’de birçok ilde henüz kanalizasyon sistemi olmamasına rağmen, kendi köylerinde kanalizasyon sistemi kuran Çiftlik Köyü Muhtarı Ahmet Demirci ve halkını tebrik eden Aydın Valisi Mustafa Malay, "Çiftlik Köyü, bu girişimiyle Türkiye’ye örnek olmuştur" dedi.

236 milyar keşif bedelli projenin yüzde 75’inin özel idare tarafından, geri kalan kısmın ise köylüler tarafından karşılanacağını belirten Vali Malay, "Bir ülke, gelişmek ve muasır medeniyete ulaşmak istiyorsa, önce temiz olması gerekir. Bu hem dinen hem de sosyal açıdan birinci şarttır. Kanalizasyon olmadan temizlik, dolayısıyla çağdaşlık olmaz. Çiftlik Köyümüz istekli ve çalışkan olmasa, bugün bu kanalizasyon sisteminin temeli atılamazdı. Birçok ilde dahi bulunmayan bu sistemi köylerine kurma girişinde bulunan Çiftlik Köyümüz’ü candan tebrik ediyorum. Köylüler, aşılmaz sorunlar nedeniyle şehre göçmektedir. Göç sonrası şehir hayatına uyum sağlayamayan köylülerimiz, zor duruma düşmektedir. Ancak Çiftlik Köyümüz, bu haliyle ne şehre göç edecek ne de zor durumda kalacaktır. Başta belediyeler olmak üzere tüm köylerimizin Çiftlik Köyü’nü örnek alması gerekir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Çiftlik Köyü Kanalizasyon Şebekesi inşaatının çalışmalarına başlandı. Çalışmaların startını, Aydın Valisi Mustafa Malay ve protokol verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 20:43:22
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?