18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖŞK - AYDIN

Vali'den yardım istedi

Köşk İlçesi’ne bağlı Uzundere Köyü Muhtarı Bahri Okumuş, köylerde su faturalarının elektrik faturaları ile birlikte tahsil edilmesini istedi.

Aydın Valisi Mustafa Malay’ın sorunlarını dinlemek üzere Köşk İlçesi’ne bağlı köy muhtarları ile düzenlediği toplantıda konuşan Uzundere Köyü Muhtarı Bahri Okumuş, "Köyümüzün en büyük sorunu muhtarlığın TEDAŞ’a olan elektrik borcu. Vatandaşlarımızın yaklaşık yarısı su faturalarını ödemiyor. Bu nedenle biz de kuruma olan borcumuzu ödemekte güçlük çekiyoruz. Yasa gereği su faturasını ödemeyen abonenin suyunu kesme yetkimiz var. Ancak aile reisini cezalandırmak amacıyla kestiğimiz evin suyunu kadın ve çocuklar mahalle çeşmelerinden su taşıyarak ödemek zorunda kalıyor. Bu nedenle 22 yıllık muhtarlık hayatımda hiç su kesemedim. Sorunun çözülmesi için elektrik faturalarının su faturaları ile birlikte muhtarlık tarafından tahsil edilmesini istiyoruz" dedi.

4 yıl öncesine kadar elektrik faturalarının bu şekilde tahsil edildiğini belirten Muhtar Okumuş, "Su ve elektrik faturaları birlikte tahsil edilirken sorun yaşanmıyordu. Aile reisinin ödemediği faturanın cezasını kadın ve çocuklar çekeceği için suyu da kesemiyoruz. Bu nedenle elektrik faturalarının da su faturaları ile birlikte tahsil edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Köşk
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:21:10
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?