20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÖŞK - AYDIN

Yarım asırlık su sorunu çözüldü

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Ilıdağ Köyü’nün yaklaşık yarım asırdır devam eden içme suyu sıkıntısı yeni yapılan sondaj ile sona erdi. KÖYDES projesi kapsamında 299 bin 130 YTL’ye tamamlanan proje aynı zamanda Ilıdağlı olan önceki dönem Kültür Turizm Bakanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç’un da katıldığı törenle açıldı.
Köyde düzenlenen açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.Köylüler su sorunun çözülmesi nedeniyle lokma döktürürken, misafirlere GABAY İncir İşletmesi Adına Ahmet Er tarafından incir hediye edildi.


Çalışkanlığı ile tanınan Ilıdağ Köyü’nde yaşanan su sıkıntınsın yeni kurulan sondaj ile sona erdiğini belirten Köy Muhtarı Lütfullah Ertuğrul, yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı köyün bu önemli sorunun çözülmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Uzundere Köyü’nde kazılan suyun iki kademeli olarak motopomp ile basılarak Ilıdağ Köyü’ne ulaştırıldığı bildirildi.

Törende konuşan Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, Ilıdağ Köyü’nden övgü ile söz ederek “Köyümüzün en önemli sıkıntılarından biri özellikle yazın yaşanan su sıkıntısıydı. Bu sorunun çözümü için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 416.766,17 YTL’ lik keşif özeti hazırlanmış ve Köşk Köylerine Hizmet Götürme Birliğince 2008 yılı KÖYDES projesi kapsamında yapılmıştır. Köşk Köylerine Hizmet Götürme Birliğince KDV dahil 299.130,00 YTL. bedelle iş ihale edilerek, yüklenici firma tarafından 80 gün içerisinde bitirilmiştir. İnşaatın birinci kademe terfi hattında 1 adet terfi binası yapılmış ve bu terfi binasına gelen içme suyunun otomatik klorlama cihazı ile klorlandıktan sonra dalgıç motopompla, yine proje kapmasında yapılan ikinci kademe terfi hattında bulunan ikinci terfi binasının üzerindeki 50 tonluk biriktirme deposuna, buradan da Ilıdağ Köyündeki mevcut bulunan 150 tonluk depoya içme suyu basılmaktadır. Toplamda 3 bin 593 metre boru döşemesi yapılan tesis, saatte 60 KW elektrik enerjisi tüketimiyle bir saatte 30 ton su taşıma kapasitesine sahiptir. Bu sistem sayesinde inşaat kapsamında yapılan ikinci kademe hattında bulunan 50 tonluk biriktirme deposu ile Ilıdağ Köyünde mevcut bulunan 150 tonluk içme suyu deposu ile birlikte toplamda 200 tonluk içme suyu deposu 6.5 saatte dolmaktadır. Köyümüze hayırlı olsun” dedi.


Kendisinin de çocukluğunun köylerde geçtiğini ve su sıkıntısın ne demek olduğunu çok iyi bildiğini kaydeden Aydın Valisi Mustafa Malay, “Hayatta her şeyin başı sağlık ise, sağlığın da temelinde su vardır” diyerek projede emeği geçenlere tebrik etti.
Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser ise, Aydın İl Genel Meclisi ve AK Parti Hükümeti olarak yapılan hizmetler hakkında köylülere bilgiler verdi.
Törenin sonunda konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, aynı zamanda köylüleri ile hasbıhal etmeyi özlediğini belirterek, ülke ve dünya gündemindeki konuları değerlendirdi.
(İK)

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 15:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammed ergün IP: 85.105.143.xxx Tarih : 13.12.2008 19:14:14

evet öncelıkle emegı gecen herkese teşekkür ederim ama suan da gelip görsünlerki köyümüze gelen su içilecek halde degil bulanık ve kötü bir kokuya sahip hayvanlarımız bıle içmiyor bız insanlar nasıl içelim bu konuyu düzeltmek için köy heyetı buyuk bır caba içinde ve buyuklerımızden bu konu hakkkında acıl yardım beklıyoruz tşk