16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

"Ergenlik Çağındaki Gençlerle İletişim" semineri

Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KUGİAD) Kuşadası Kütüphane salonunda "Ergenlik Çağındaki Gençlerle İletişim Semineri" düzenledi. Seminere Psikolog Cem Aslıtürk ile Psikolog Berna Korkmaz konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda anne ve babanın katıldığı seminerde gençler de sorularıyla konuşmacılardan destek aldı. 

Seminerde ilk konuşmayı yapan Psikolog Cem Aslıtürk, ergenlerde iletişimin öneminden söz ederek bir çok sorunun başarılı iletişimle çözülebileceğini belirtti. Ebeveynlerin başarılı bir iletişim için kendilerini geliştirmesinin şart olduğunu kaydeden Aslıtürk "Çocuklarımız 2-6 yaş anneden eğitim alırken 12-15 yaşlarında dışarıya yöneldikleri için daha çok babadan eğitim alır. Sevgi, anlayış, üretkenlik gibi temel becerileri babadan ve dışarıdan alırlar. Bu nedenle ergenlik çağındaki gençlerle iletişim çocuklarımızın geleceği bakımından çok önemlidir" dedi. 

Psikolog Berna Korkmaz ise "İletişim, bilgi üretme, aktarma ve anlamlandırma sürecidir. Aileler çok başarılı olabilir, ama çocuklar olamayabilir. Çocuklarda zihin süreci 3 yaşında başlar. Çocuklarımıza 2 şekilde davranıyoruz, koruyucu ve eleştirici anne baba oluyoruz. Bu da çocukları yanlış etkiliyor. Çocuklara ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemlidir" diyerek iletişimde önce insanların kalbini kazanmanın gerektiğini kaydetti. 

Bu arada, KUGİAD Başkanı Ali Can Turan, Gençlik Haftası kapsamında gerçekleştirdikleri etkinliğe anne ve babaların büyük ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 17:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?